x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Fabrica de campioni” a lui Cioloș, angajată și de STS

“Fabrica de campioni” a lui Cioloș, angajată și de STS

de Ion Alexandru    |    01 Mai 2020   •   11:52
“Fabrica de campioni” a lui Cioloș, angajată și de STS

Serviciul de Telecomunicații Speciale a contractat, în plină pandemie de COVID-19, un sondaj de opinie pentru realizarea unui studiu pe piața muncii în sectorul IT&C, necesar eficientizării managementului resurselor umane în cadrul instituției. Pentru acest lucru, serviciul plătește peste 74.000 de euro. Compania angajată de STS a lucrat îndeaproape cu partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, după ce, în prealabil, a colaborat și cu Platforma România 100, înființată de același fost premier tehnocrat. În decembrie anul trecut, firma în cauză a realizat, pentru partidul lui Cioloș, un sondaj de opinie referitor la intenția de vot pentru Primăria Capitalei și pentru Consiliul General al Municipiului București, răspunsurile culese poziționând Alianța USR-PLUS pe primul loc.

 

Contractul în cauză a fost încheiat în data de 22 aprilie 2020 și a fost atribuit prin procedură simplificată companiei SC Cult Market Research SRL, din București, pentru suma de 355.000 de lei cu TVA inclus (74.127 de euro), conform unui anunț de atribuire postat de autoritatea contractantă pe portalul SICAP.

Conform caietului de sarcini, Serviciul de Telecomunicații Speciale este liderul de proiect, având ca parteneri Academia de Studii Economice din București, Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” din Capitală și Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, din Sibiu. Este vorba despre un contract având ca obiect prestarea serviciilor de sondaje de opinie pentru proiectul denumit “Optimizarea, eficientizarea cadrului procedural și digitalizarea proceselor de management al resurselor umane din cadrul STS”. Aceste servicii sunt necesare, spune autoritatea contractantă, în vederea realizării unui studiu pe piața muncii în domeniul IT&C. Studiul face parte dintr-un proiect mai amplu de revizuire a strategiilor și proceselor instituționale de recrutare și de selecție, care să contribuie în mod direct la îmbunătățirea performanțelor instituționale în identificarea și atragerea de personal calificat în domeniile de activitate specifice, potrivit caietului de sarcini.

 

Clienții politici ai firmei, partidul PLUS și Platforma RO100

Compania contractată de STS pentru realizarea acestui sondaj de opinie, SC Cult Market Research SRL, a luat ființă, conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, în anul 2008 și are ca principal obiect de activitate servicii de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice. Societatea în cauză are trei asociați persoane fizice: Claudiu Paul Acatrinei (30%), George Eugen Petală (30%) și Aurelian Alexandru Zodieru (40%).

În perioada 5-20 decembrie 2019, SC Cult Market Research SRL a realizat, la comanda formațiunii PLUS, condusă de fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș, un sondaj de opinie, în vederea estimării intenției de vot a bucureștenilor, în vederea alegerilor locale din acest an pentru Primăria Capitalei și pentru Consiliul General al Municipiului București. Conform datelor centralizate la acel moment, Alianța USR-PLUS era creditată, pentru Consiliul General, cu 30% intenție de vot, în timp ce PNL, cu doar 25%. Pentru PSD încrederea era, conform acestui sondaj, de 16%, urmat de ALDE, cu 4% și de Pro România, cu 3%.

În ceea ce privește încrederea celor chestionați în listele USR-PLUS pentru CGMB, echipa lui Vlad Voiculescu era creditată cu 39%, în timp ce echipa lui Nicușor Dan (devenit, între timp, candidatul PNL la Primătia Capitalei), era creditată cu 47%.

Sondajul comandat de PLUS și realizat de firma contracatată, în aprilie, de STS, dacă Alianța USR Plus l-ar fi avut drept candidat la funcția de primar general pe Vlad Voiculescu, ar fi obținut 35% din voturi, în timp ce Gabriela Firea (PSD) doar 28%, urmată de Rareș Bogdan (PNL), cu 23 %. În schimb, dacă din partea alianței ar fi candidat Nicușor Dan, scorul USR-PLUS ar fi fost de 36%.

Conform DIGI 24, SC Cult Matrchet Research SRL a mai colaborat, în trecut, și cu Platforma RO100, fondată de același fost premier tehnocrat Dacian Cioloș.

 

 

×
Subiecte în articol: Cult Market Research