x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Falcă, despre scenariul Iohannis-șef al CE: Se încearcă obținerea unui mandat de 5 ani, nu de 5 luni

Falcă, despre scenariul Iohannis-șef al CE: Se încearcă obținerea unui mandat de 5 ani, nu de 5 luni

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2024   •   20:45
Falcă, despre scenariul Iohannis-șef al CE: Se încearcă obținerea unui mandat de 5 ani, nu de 5 luni
Sursa foto: Hepta

Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă spune despre scenariul Klaus Iohannis-președinte al Consiliului European că negocierile în acest sens vor avea loc după alegerile europene din iunie, acum fiind doar tatonări.

Gheorghe Falcă spune despre scenariul Klaus Iohannis-președinte al Consiliului European că „președintele Klaus Iohannis este un om apreciat la Bruxelles, are relații foarte bune cu cancelariile europene. Lucrul acesta ni l-a dovedit în momentul în care a negociat 80 de miliarde de euro pentru România. Astfel de sume nu le-a avut România niciodată la dispoziție pentru modernizare”.

Întrebat, la RFI, în ce stadiu sunt negocierile, eurodeputatul PNL a răspuns: „Din ce știm noi, negocierile întotdeauna se vor face după votul pentru Parlamentul European, dar până atunci, normal, se fac tatonări, se fac calcule și ce este important este faptul că Partidul Popular European, de unde face parte și PNL și unde este angrenat și președintele Klaus Iohannis, va fi partidul care va avea cele mai multe voturi în Parlamentul European 2024-2029. Conform sondajelor, suntem pe primul loc în Germania, suntem pe primul loc în Spania, suntem pe locul doi în Polonia, Italia, Franța și România, adică în primele șase țări, PPE stă foarte bine și sperăm ca împreună cu socialiștii europeni să facem o majoritate”.

Gheorghe Falcă precizează că „cele două partide o să-și împartă cele patru funcții, adică președintele Comisiei, președintele Consiliului, președintele Parlamentului și Banca Centrală Europeană. Atunci, oportunitatea aceasta de a putea obține România această funcție este o oportunitate foarte mare, are legătură, așa cum am spus, cu credibilitatea și aprecierea pe care o are Klaus Iohannis la nivel european și în acel moment, putem spune că România atinge un punct maxim în relația cu Europa”.

Eurodeputatul spune că „trebuie să așteptăm alegerile europarlamentare, contează foarte mult în negociere rezultatul alegerilor europarlamentare, pentru că se încearcă nu obținerea pentru președintele Klaus Iohannis a unui mandat de cinci luni de zile, vorbim de obținerea unui mandat de cinci ani, ceea ce contează foarte mult”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis consiliul european