x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Farsa lui Tolontan pe blog. Traian Băsescu va propune concesii: guvern de tehnocraţi şi retragerea legii de comasare a alegerilor

Farsa lui Tolontan pe blog. Traian Băsescu va propune concesii: guvern de tehnocraţi şi retragerea legii de comasare a alegerilor

25 Ian 2012   •   08:46
Farsa lui Tolontan pe blog. Traian Băsescu va propune concesii: guvern de tehnocraţi şi retragerea legii de comasare a alegerilor

Jurnalistul Catalin Tolontan publica, in excluisivitate, pe blogul sau, discursul pe care presedintele Traian Basescu ar urma sa il sustina astazi.

Conform acestui discurs, presedintele ar urma sa anunte ca s-a lasat convins de vocea strazii si, prin urmare, asteapta din partea partidelor parlamentare o propunere de premier tehnocrat, caruia sa i se permita sa isi formeze un guvern de specialisti, care sa fie platiti la nivelul conducatorilor marilor companii private; in schimb, acestia ar urma sa fie responsabili material in cazul proastei gestionari a banilor contribuabililor.

O alta concesie a presedintelui ar fi retragerea legii privind comasarea alegerilor, dar cu pastrarea calendarului: in primavara alegeri locale si in toamna alegeri parlamentare.

Basescu cere, in schimb, ca numarul parlamentarilor sa fie redus la 300, iar viitorii alesi sa nu mai beneficieze de imunitate, ci sa poata fi cercetati penal ca orice cetatean.

Pentru prima data, in cei 7 ani de mandat, Traian Basescu isi pune cenusa in cap: 'Uneori am facut erori'. Dar, continua discursul, 'intotdeauna am actionat cu buna credinta'. 'Aceste zile ne-au adus incordare, contraziceri si chiar teama. Dar ele au fost si un exercitiu democratic, iar democratia nu este comoda. Eu insumi am neglijat uneori ca sint presedintele Romaniei, nu presedintele oamenilor care sint de acord cu mine!', ar mai urma sa spuna Basescu.

Din pacate, discursul e o farsa, dupa cum a anuntat jurnalistul, intr-o emisiune televizata, precizand ca s-a inspirat de pe site-ul ong-ului Romania Curata.

×