x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un nou atac al Gabrielei Firea la adresa lui Nicușor Dan: Ce a făcut NIMICusor în aceste 7 luni?

Un nou atac al Gabrielei Firea la adresa lui Nicușor Dan: Ce a făcut NIMICusor în aceste 7 luni?

de Alice Petrescu    |    14 Mai 2021   •   13:39
Un nou atac al Gabrielei Firea la adresa lui Nicușor Dan: Ce a făcut NIMICusor în aceste 7 luni?

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, lansează un nou atac la adresa primarului Nicușor Dan. Ea scrie, într-un mesaj postat vineri pe Facebook, că fiecare ieșire publică a Primarului “Dreptei Unite Împotriva Oamenilor” este un șuvoi de minciuni!

 

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan, că minte când spune că noile tramvaie vor fi plătite cu fonduri europene.

„NIMICușor minte și când spune că tramvaiele vor fi plătite din fonduri europene. Poate cele 840 milioane lei, obținute de mine și de echipa mea pentru acest contract. Restul, majorarea negociată de el, va fi acoperit din banii bucureștenilor. Aștept cu interes și opinia Comisiei Europene pe acest subiect…OK, majorăm prețul, dar a obținut Plicușor vreun avantaj pentru bucureșteni în urma negocierii? Vin mai repede tramvaiele? Nu, nu vin! Termenul de livrare al prototipului este tot de 15 luni, deci august 2022, abia după începe livrarea efectivă a tramvaielor”, mai scrie Firea.

În plus, liderul social democrat susține că justificarea legată de majorarea prețului pentru întregul contract este ilegală.

„A negociat cu furnizorul care cere majorarea prețului, justificarea fiind pandemia. Ilegal! Noua valoare a contractului, conform declarației lui Dan, este de 200 milioane euro, circa 985 milioane lei. Adică cu 145 milioane lei mai mult față de valoarea inițială de 840 milioane lei. Mă întreb dacă toate licitațiile derulate în ultimii doi ani vor fi reevaluate și se va plăti mai mult decât valoarea din caietul de sarcini?”, conchide Firea.

 

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea