x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Continuarea proiectului Nicolae Grigorescu nu pare importantă pentru primarul Capitalei

Firea: Continuarea proiectului Nicolae Grigorescu nu pare importantă pentru primarul Capitalei

15 Iul 2022   •   11:01
Firea: Continuarea proiectului Nicolae Grigorescu nu pare importantă pentru primarul Capitalei

Continuarea proiectului Nicolae Grigorescu nu pare prea importantă pentru actualul primar general al Capitalei, arată fostul primar Gabriela Firea, care atrage atenția asupra expirării în curând a studiului de fezabilitate și a creșterii prețurilor materialelor de construcție.

„Au trecut doi ani de când am inaugurat Pasajul Nicolae Grigorescu - un proiect major, pe care l-am găsit blocat și realizat doar 10%. Încă o promisiune îndeplinită în mandatul meu de primar general. Păcat că Nicușor Dan a blocat etapa a doua - modernizarea străzii Iuliu Hațeganu, până la șoseaua Vitan-Bârzești! Avea proiectul la cheie, constructorul aștepta ordinul de începere, dar…NIMIC!”, scrie Firea pe Facebook.

Fostul primar spune că în 2020, când a fost deschis circulației, Pasajul Nicolae Grigorescu împlinea zece ani de când au fost începute lucrările. „Ajungem la aproape 13 ani, dacă punem la socoteală proiectarea și pregătirea dinainte. Încă de la începutul mandatului, în 2016, echipa mea a dus o muncă titanică pentru debloca șantierul și a repara greșelile din proiectul inițial. Am reușit și s-a făcut un pas important pentru închiderea inelului median de circulație a Capitalei și pentru fluidizarea traficului dintre sectoarele 3 și 4”.

Firea adaugă că a lăsat în Primăria Capitalei planurile pregătite pentru continuarea proiectului, cu toate documentele aprobate și toate avizele obținute. Constructorul, același care s-a ocupat și de pasaj, era pregătit să înceapă lucrul.

„Continuarea proiectului Nicolae Grigorescu nu pare prea importantă pentru actualul primar general. În curând, ne vom trezi și cu studiul de fezabilitate expirat, nu doar cu prețuri cu mult crescute. Dar poate acesta este si scopul tergiversării lucrărilor, să refacă studiul o altă firmă, pe alți bani publici. Compania primăriei care se ocupa de asta, nu a fost bună pentru ei și au băgat-o în faliment”, mai arată Gabriela Firea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea