x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coldea, după audierea în Parlament: Resping categoric acuzaţiile la adresa mea şi a SRI

Coldea, după audierea în Parlament: Resping categoric acuzaţiile la adresa mea şi a SRI

09 Feb 2015   •   10:13
Coldea, după audierea în Parlament: Resping categoric acuzaţiile la adresa mea şi a SRI
UPDATE 15:05 - Şeful interimar al Serviciului Român de Informaţii, generalul Floran Coldea, a declarat, după audierea în comisia parlamentară de control, că respinge "categoric" acuzaţiile la adresa sa şi a SRI.

"Am pus la dispoziţia Comisiei toate informaţiile solicitate şi am răspuns la întrebările adresate de fiecare membru al Comisie. Am prezentat faptul că pe durata anului trecut, an puternic marcat de retorică electorală, atât instituţia cât şi conduecra SRI au acţionat în deplină neutraliutate şi echidistanţă politică. Activitatea SRI s-a defsăşurat strict în condiţiile legii. În legătură cu acuzaţiile din ultima perioadă am solicitat Comisiei permisiunea de a mă retrage pentru o prezentare obiectivă a informaţiilor din această verificare. Resping categoric acuzaţiile la adresa SRI şi a mea. Orice persoană responsabilă care consideră că are cunoştinţă de posibile încălcări ale legii poate şi trebuie să se adreseze Comisiei. Am asigurat membrii Comsiiei că SRI îşi face datoria cu bună credinţă, la aceleaşi standarde de calitate", a spus Florian Coldea.
-----------------------------------
Directorul interimar al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, se află în faţa Comisiei parlamentare de control. La intrarea în sală,  Coldea a spus că a venit pentru a lămuri punctele de pe ordinea de zi a agendei Comisiei.

"Audierea conducerii interimare a SRI va include următoarele tematici: evaluarea stării de securitate națională a României la începutul anului 2015, analiza principalelor riscuri (riscuri geopolitice, asimetrice — terorism, trafic de armament — cibernetice, spionaj, criminalitate organizată transnațională etc.), perspectivele de evoluție ale principalelor riscuri și amenințări la adresa securității naționale a României în anul 2015 și pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri, analiza situației generate de demisia lui George Maior din funcția de director al SRI, analiza situației generate de afirmațiile/acuzațiile la adresa SRI și a conducerii interimare a SRI, apărute în spațiul public în ultimele zile, analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activității SRI", se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților.

Şeful SRI trebuie să dea explicaţii deputaţilor şi senatorilor în legătură cu acuzaţiile Elenei Udrea.

Fostul ministru l-a acuzat pe Coldea că i-ar fi cerut fostului ei soţ, Dorin Cocoş, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru televiziuna acestuia, România TV.

La câteva zile, după ce procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarul Microsoft, fostul ministru al Dezvoltării a povestit cum un alt nume din acelaşi dosar, Dinu Pescariu, a rugat-o să intervină la actualul şef interimar al SRI.

Udrea a spus că omul de afaceri Dinu Pescariu i-a cerut ajutorul pentru deblocarea unui cont din Elveţia. Invitată la TVR, fostul ministru a povestit cum fostul tenisman a rugat-o să intervină la generalul Florian Coldea pentru a-i debloca un cont pe care-l avea în Elveţia. În declaraţia ei, un alt om de afaceri a fost ajutat tot de Coldea cu o problemă similară.

”Dinu Pescariu m-a rugat să intervin la domnul Coldea ca să-i deblocheze şi lui conturile”, a povestit Udrea, la TVR 1.


×