x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fritz acuză o „coaliție conjuncturală” între PNL, PSD și Pro România în CL Timișoara

Fritz acuză o „coaliție conjuncturală” între PNL, PSD și Pro România în CL Timișoara

13 Iul 2021   •   21:13
Fritz acuză o „coaliție conjuncturală” între PNL, PSD și Pro România în CL Timișoara
Sursa foto: Agerpres

Primarul Dominic Fritz acuză formarea unei „coaliții conjuncturale între PNL, PSD și Pro România” în Consiliul Local Timișoara. Scopul acesteia este, în opinia primarului, „să-mi caute mie domiciliul, nu să lucreze pentru Timișoara”.

„Am constatat azi, cu regret, că în Consiliul Local Timișoara s-a format o coaliție conjuncturală între PNL, PSD și Pro România al cărei obiectiv este să-mi caute mie domiciliul, nu să lucreze pentru Timișoara. Și-au investit energia și votul dat de timișoreni într-o hotărâre de Consiliu Local care încearcă să ne oblige să ne publicăm actele de identitate pe site-ul Primăriei. Marius Craina, fost candidat Pro România, și-a însușit punctul de vedere din realitatea alternativă a fostului primar Robu că ceva nu ar fi în regulă cu actele mele. Ideea de bază este că biroul electoral și judecătorii, care au confirmat alegerea mea, au greșit cumva și de aceea ar fi obligația mea să dovedesc încă o dată, public, că stau în Timișoara. A inițiat acest HCL susținut și votat de PNL, PSD și Pro România, deși li s-a atras atenția din partea secretarului general al primăriei că proiectul este ilegal”, a scris marți pe Facebook Dominic Fritz.

Acesta susține că Pro România și Craina, PNL și Nicolae Robu au pierdut alegerile pentru că „s-au ocupat de penibile jocuri politice și probleme false, nu de provocările și ambițiile orașului”. El susține că este vorba despre un război politic al unor persoane și partide care nu pot accepta că timișorenii au făcut o alegere.

„Este singurul proiect de hotărâre pe care Pro România l-a adus la masă în acest mandat, iar PNL nu a adus niciunul. Colegii liberali l-au votat însă, cot la cot cu PSD și Pro România, probabil ca să distragă atenția de la imensul scandal despre legitimitatea alegerilor lor interne: în PNL Timișoara avem două birouri locale paralele care se contestă reciproc. Pentru votul de azi, și-au regăsit unitatea”, a mai scris Dominicu Fritz pe Facebook.

Acesta a anunțat că nu se va lăsa intimidat.

„Ca să fie clar ce hram poartă aceste atacuri, la sfârșitul dezbaterii a luat cuvântul avocatul domnului Craina, care a pierdut și el de două ori cursa la primărie (2008: 0,24%, 2012: 0,39%). A pus întrebarea retorică cum se comportă un primar într-un consiliu local ”, a mai scris primarul Timișoarei.

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz