x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frunda: Am încredere că Ponta va găsi o soluţie echitabilă în ce priveşte UMF Târgu Mureş

Frunda: Am încredere că Ponta va găsi o soluţie echitabilă în ce priveşte UMF Târgu Mureş

de Mediafax    |    07 Mai 2012   •   11:35

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy afirma ca are incredere ca premierul desemnat, Victor Ponta, va gasi "o solutie echitabila" in ce priveste UMF Targu Mures.

Frunda Gyorgy a declarat ca, daca se va adopta o Hotarare de Guvern prin care sa se anuleze drepturile castigate de maghiari prin HG privind infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie in cadrul UMF Targu Mures, isi mentine intentia de a sesiza Consiliul Europei. El a adaugat insa ca are incredere in capacitatea premierului desemnat, Victor Ponta, de a gasi "o solutie echitabila" in aceasta problema.

"Am spus ca voi actiona la Consiliul Europei de la Strasbourg daca Guvernul adopta o Hotarare de Guvern prin care sa anuleze drepturile castigate in ce priveste UMF Targu Mures. (...) Politic, daca nu se rezolva problema, sigur voi face demersul anuntat la Consiliul Europei. Dar eu am incredere in premierul Victor Ponta, e un bun jurist si cred ca va avea puterea de a pune partile interesate la masa, sa gaseasca o solutie echitabila pentru toti", a spus Frunda.

Senatorul a subliniat ca declaratia sa nu se referea la procesele aflate pe rol privind UMF Targu Mures. Frunda a aratat ca, dupa sentinta Curtii de Apel Targu Mures de vineri - prin care s-a suspendat executarea HG privind infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie in cadrul UMF Targu Mures - Guvernul trebuie sa faca recurs si ar trebui sa intervina in proces si alte parti interesate.

"Cred ca trebuie mers pe calea juridica si formulat recurs impotriva hotararii instantei. Trebuie sa se apere cei care au calitate procesuala in acest dosar si sa vedem daca mai sunt si alte parti interesate care sa intervina in proces. Cred ca ar trebui sa intervina in proces Asociatia Studentilor Maghiari si profesorii maghiari, daca au o asemenea asociatie", a declarat Frunda, care a refuzat sa comenteze daca reprezentantii Guvernului inca in functie sau ai Guvernului desemnat sunt dispusi sa faca recurs fata de sentinta.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda declara, joi, ca va sesiza Consiliul Europei daca noul Guvern va reveni asupra prevederii legale prin care s-a creat o noua facultate la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, iar "consecintele politice ar fi foarte grave".

Aplicarea Hotararii de Guvern privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a fost suspendata, vineri, in urma unei decizii a Curtii de Apel Targu Mures, care a admis o solicitare in acest sens formulata de conducerea UMF.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca, din cate stie el, Guvernul demis Ungureanu va face recurs, in cursul acestei zile, la decizia instantei de suspendare a aplicarii Hotararii de Guvern privind UMF Targu Mures.

×