x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frunzaverde : "Gestul lui Cezar Preda este firesc"

Frunzaverde : "Gestul lui Cezar Preda este firesc"

09 Iun 2005   •   00:00

Vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde (foto), autorul motiunii populare cu care va candida Emil Boc la Conventia din 25 iunie, apreciaza gestul colegului sau de partid Cezar Preda de a se retrage din cursa pentru sefia PD.

"Este un gest firesc al lui Cezar Preda si o procedura normala in PD", ne-a declarat Frunzaverde, aratand ca Preda si-a dat seama ca nu are sanse sa fie sustinut in aceasta cursa pentru care avea nevoie de sprijinul a cel putin 10 filiale. Intrebat daca se astepta la un asemenea gest din partea fostului contracandidat al lui Boc, Frunzaverde a raspuns ca el este cel care i-a propus alaltaieri lui Cezar Preda, la o intalnire cu aproape 200 de lideri ai PD, sa abandoneze linia social-democrata si sa sustina motiunea populara. Vicepresedintele PD sustine ca retragerea lui Preda si existenta unui singur candidat - Emil Boc - la presedintia PD nu inseamna anularea competitiei in partid.

DEZBATERI. In opinia sa, competitia s-a consumat in dezbaterile din ultimul timp pe tema orientarii partidului, pe care le considera mult mai utile decat cele care ar fi avut loc in cadrul Conventiei. Totodata, Frunzaverde a respins comparatia cu PSD, aratand ca in cazul partidului condus de Mircea Geoana a fost vorba de candidaturi, pe cand in PD e vorba de programe. Cum presedintele Traian Basescu inca mai este legat de PD si i-a chemat adeseori la ordine pe liderii partidului inaintea depunerii motiunilor, l-am intrebat pe Sorin Frunzaverde daca din acest punct de vedere ne mai putem astepta la surprize. Am obtinut un raspuns diplomatic: "Presedintele Traian Basescu ne-a transmis ca nu se implica". (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic