x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: La mulţi ani, Europa! La mulţi ani, România!

Gabriela Firea: La mulţi ani, Europa! La mulţi ani, România!

09 Mai 2017   •   10:40
Gabriela Firea: La mulţi ani, Europa! La mulţi ani, România!

Faptul că, într-o lume din ce în ce mai globală, sărbătorim în aceeaşi zi independenţa şi apartenenţa la Uniunea Europeană simbolizează trăinicia identităţii noastre ca naţiune, afirmă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 
"Pentru români, ziua de 9 mai are o dublă semnificaţie. În urmă cu 130 de ani, Guvernul de la Bucureşti, în deplină consonanţă cu voinţa populară, proclama independenţa României, care urma să fie consfinţită, în urma jertfelor ostaşilor pe câmpul de luptă, prin recunoaşterea de către statele Europei. După aproape 120 de ani, tot prin voinţa statelor membre, şi tot în deplin acord cu năzuinţele populare, România era primită în Europa Unită, care este celebrată, în fiecare an, la 9 mai", a scris primarul, marţi, pe Facebook. 
Firea adaugă că şi în 1877, şi în 2007 românii şi-au afirmat cu tărie vocaţia europeană şi apartenenţa la acest spaţiu. 
"Au arătat că, dincolo de vicisitudinile timpurilor pe care le-au trăit şi de contextele politice, sociale, economice sau culturale, aparţinem de drept unui spaţiu definit, prin excelenţă, de civilizaţie. Iar faptul că, într-o lume din ce în ce mai globală, sărbătorim în aceeaşi zi independenţa şi apartenenţa la Uniunea Europeană, simbolizează trăinicia identităţii noastre ca naţiune. La mulţi ani, Europa! La mulţi ani, România!", a mai scris primarul general.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: firea europa romania