x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gafă a Elenei Udrea pe Facebook

Gafă a Elenei Udrea pe Facebook

de Mediafax    |    08 Iul 2012   •   09:40
Gafă a Elenei Udrea pe Facebook

Fostul presedinte al PDL Bucuresti Elena Udrea afirma, comentand costurile legate de organizarea referendumului de demitere a sefului statului, ca USL este dispusa sa plateasca, din bani publici cele peste 20 de milioane de Euro.

'Capul Presedintelui costa peste 20 de milioane de euro. Un pret pe care USL este mai mult decat dispus sa-l plateasca din bani publici. Ce pensii, ce salarii?', scrie Udrea, intr-o postare pe Facebook.

Dincolo de populismul transparent, afirmatiile fostului ministru si lider democrat-liberal constituie o mare gafa politica. Practic, Elena Udrea admite ca Basescu va fi demis la referendum si pune doar problema costurilor operatiunii.

Ministrul delegat penmtru Administratie Publica, Victor Paul Dobre, a confirmat ca Guvernul va cheltui o suma estimata la acest moment de 95 milioane lei pentru organizarea referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu, banii urmand sa fie alocati din Fondul de rezerva bugetara.

Guvernul s-a reunit sambata dimineata in sedinta extraordinara, pentru a adopta hotararile de organizare a referendumului de demitere a sefului statului.

Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca Guvernul a calculat cheltuielile aferente referendumului de demitere a presedintelui la circa 95 milioane lei, mai mult ca in 2007, dar in conditiile in care sunt deschise sectii de vot si in strainatate, urmand ca unele circumscriptii sa fie "redesenate".

In 2007, la primul referendum de demitere din functie a presedintelui Traian Basescu, Guvernul a anuntat costuri de 60 milioane lei pentru organizarea scrutinului.

×