x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Galaţi: Secretarul de stat din MAI, Liviu Grădinaru, acuzat de trafic de influenţă

Galaţi: Secretarul de stat din MAI, Liviu Grădinaru, acuzat de trafic de influenţă

de Daniel Mihalascu    |    30 Noi 2009   •   00:00

Fostul ministru de Interne, vicepreşedintele PSD, Dan Nica, l-a acuzat, pe secretarul de stat în MAI, Liviu Grădinaru, de trafic de influenţă şi favorizarea infractorului, după un incident electoral petrecut duminică seară într-un cartier din municipiul Galaţi.

Potrivit social democratului Dan Nica, Liviu Grădinaru i-ar fi oprit pe poliţişti să aplice legea în urma unui incident în timpul căruia dintr-o dubă cu însemnele electrorale ale lui Traian Băsescu se împărţeau pachete cetăţenilor din zona cartierului Francezi. Dan Nica a prezentat presei şi un filmuleţ care prezenta această acţiune a PD-L. "Îi asigur pe Vasile Blaga şi Traian Băsescu că acest filmuleţ nu este trucat", a explicat Dan Nica. Acesta a precizat că acţiunea a fost reclamată la 112, iar în zonă au ajuns mai multe echipaje ale Poliţiei Comunitare şi ulterior şi un echipaj al Poliţei Municipiului Galaţi. "Acolo a apărut şi domnul Grădinaru, care este secretar de stat la MAI, care i-a luat deoparte pe poliţişti şi ca urmare a intervenţiei pe care a făcut-o, în loc ca respectiva dubă şi mita electorală, care era obiectul infracţiunii care fusese reclamată, să se procedeze conform legii, poliţistul respectiv a fost obligat să înapoieze actele şoferului şi a lăsat respectiva dubă cu tot cu materialele electorale să plece. Acest lucru reprezintă un eveniment de o gravitate deosebită pentru că acum înţelegem cu toţii care a fost miza obţinerii de către PD-L şi Traian Băsescu a MAI. Din păcate, ministrul Vasile Blaga, care a fost dat afară din minister de către instanţa de judecată, a dovedit care a fost adevărata menire a aducerii dominiei sale în fruntea acestui minister: acolo a fost creat un comandament care are ca unic scop încercarea de a opri poliţia, aşa cum s-a întâmplat la Galaţi şi la nivel naţional, să îşi facă datoria", a precizat vicepreşedintele PSD, Dan Nica.


SECRETARUL DE STAT ANUNŢAT DE COLEGII DE PARTID
Reprezentanţii PSD Galaţi au făcut plîngere la Poliţie şi la Biroul Electoral Judeţean în legătură cu acest incident. Secretarul de stat Liviu Grădinaru, a declarat că a fost chemat la faţa locului de nişte membri PD-L, care l-au informat că sînt agresaţi de poliţiştii comunitari, dar că nu a făcut altceva decît să le ceară poliţiştilor să aplice legea. "Eu m-am dus acolo de acasă, şi le-am spus poliţiştilor, nu i-am tras deoparte, să-şi aplice legea. L-am sunat pe domnul comandant Miron, şeful IPJ Galaţi, şi i-am spus că acolo este un incident, lume multă adunată în stradă, unii claxonau că vroiau să intre la bloc, era lumea iritată, unii strigau că au făcut apel la 112, alţii strigau că au chemat poliţia comunitară, poliţia comunitară zicea că ea a anunţat poliţia, dl. Miron mi-a spus că era o plîngere la 112, şi le-a spus să aplice legea. Este singurul lucru, n-am intervenit nici brutal nici nebrutal, nu le-am dat niciun ordin la poliţişti decât să aplice legea. Acolo toată lumea striga la toată lumea şi eu am încercat să spun poliţiei să aplice lergea. Nu am văzut nicio sacoşă, era o maşină în jurul căreia se adunase foarte multă lume. Dacă legea spunea că trebuie verificată trebuia să o facă. Nu le-am spus decît să aplice legea. Le-am cerut să aplice legea pentru că fiecare partid trebuie să-şi facă campanie electorală, dar nu cu lupte de stradă, cu scandaluri în stradă. Nu se poate să stăm pasivi şi să-şi facă PSD dreptatea lui şi PD-L dreptatea lui. Este un incident minor care ca şi alte incidente a fost amplificat", a spus Grădinaru.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009