x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Generalul Dumitru Iliescu: Traian Băsescu trebuie să probeze acuzele legate de arhiva DGIPI

Generalul Dumitru Iliescu: Traian Băsescu trebuie să probeze acuzele legate de arhiva DGIPI

16 Oct 2009   •   00:00

Fostul general Dumitru Iliescu i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să facă publice dovezile care să ateste că documente din arhiva DGIPI i-ar fi parvenit. Reacţia generalului în rezervă a venit în replică la acuzaţia şefului statului potrivit căreia arhiva serviciului a fost pusă la dispoziţia mai multor persoane.



"Îl rog pe domnul preşedinte Traian Băsescu să pună la dispoziţia organelor abilitate ale statului dovezile pe care le are că documentele din arhiva UM 0962 au ajuns la generalul Iliescu, pentru că este un fapt deosebit de grav. Indiferent despre cine este vorba, el trebuie să răspundă în faţa legii", a afirmat generalul Dumitru Iliescu  la Realitatea TV. Dumitru Iliescu a ţinut să dea asigurări că nu a primit "niciun fel de document" de la DGIPI, arată Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut în urmă cu o zi la B1 TV, că afirmaţiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru Dan Nica a pus acest serviciu secret la dispoziţia preşedintelui PSD Bucureşti, a lui Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu. "Teoretic nu poate avea acces la arhiva DGIPI. Dar poate, pentru că acel serviciu a fost pus total la dispoziţia lui Vanghelie, Mitică Iliescu, generalul care a fost la Serviciul Român de Informaţii şi a lui Voicu. Întrebaţi cei doi miniştri de Interne, Oprea şi Dragnea de ce au plecat. Ce n-au vrut să facă ei doi a făcut Nica, deşi a avut o discuţie cu mine în care i-am spus să nu o facă", a spus şeful statului. Băsescu a propus moderatorului să schimbe subiectul, adăugând doar că la aceste lucruri s-a gândit atunci când a vorbit despre "mizeria" din Ministerul de Interne.

×
Subiecte în articol: politic