x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: "Acuzaţiile lui Băsescu, o strategie de justificare a înfrângerii din 6 decembrie"

Geoană: "Acuzaţiile lui Băsescu, o strategie de justificare a înfrângerii din 6 decembrie"

02 Dec 2009   •   00:00

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, că acuzaţiile de aroganţă aduse de Traian Băsescu politicienilor care au fost, marţi, la Timişoara, reprezintă o strategie a acestuia de a-şi justifica înfrângerea din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.



Solicitat să comenteze acuzaţiile de aroganţă pe care Traian Băsescu le-a adus politicenilor care au participat marţi la Timişoara la semnarea unui parteneriat, Geoană a precizat: "Dacă domnul Ciuhandu este arogant, dacă domnul Crin Antonescu este arogant, dacă domnul Iohannis este arogant, dacă domnul Radu Sârbu, de la PNŢCD, este arogant, atunci domnul Băsescu are dreptate. Dar tare mi-e că este o strategie de justificare a înfrângerii de pe 6 decembrie".

Comentând evenimentele de marţi de la Timişoara, Geoană a precizat că el respectă dreptul fiecărui cetăţean român de a-şi exprima punctul de vedere.

"Nu am niciun fel de resentiment. Cred că democraţia înseamnă şi libertate de opinie. Unde cred că este greşit - este încercarea de a veni cu manipulare şi cu un început de violenţă stradală, care cred că este extrem de periculoasă pentru un climat deja fragil în România", a spus Geoană, citat de Mediafax.

El a spus că, din punctul său de vedere, întâlnirea de la Timişoara a fost un moment de reconciliere istorică.

"Sunt mulţumit şi mândru de faptul că ma reuşit să avem, după 20 de ani de la Revoluţie, un dialog civilizat şi constructiv între forţe politice care au fost adversari ireconciliabili. Mesajul meu de unitate îl voi promova şi în anii următori", a adăugat Geoană.

Traian Băsescu i-a acuzat, astăzi, la Realitatea FM, pe politicienii care s-au dus, marţi, la Timişoara, de "aroganţă", menţionând că este greu să vorbeşti de viitor când îl ai preşedinte de onoare pe Ion Iliescu sau când ai "tropăit" alături de CV Tudor, la Parlament, la condamnarea comunismului. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic