x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Audierile miniştrilor propuşi de Lucian Croitoru vor fi "extrem de serioase"

Geoană: Audierile miniştrilor propuşi de Lucian Croitoru vor fi "extrem de serioase"

25 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, la Fălticeni, că audierile miniştrilor propuşi de premierul desemnat vor fi foarte serioase, în special a "pieselor de rezistenţă" a "angrenajului Băsescu-Boc", subliniind însă că majoritatea parlamentară îl susţine pe Klaus Iohannis.



"Faptul că avem o opinie deja formată despre Guvernul Boc 3 nu ne împiedică să programăm mâine (luni - n.r.), conform procedurilor şi Constituţiei, dezbaterea în Parlament şi audierea acestor miniştri şi un vot în Parlament", a spus Geoană, citat de Mediafax.

Mircea Geoană a menţionat că va convoca Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

"Opinia noastră este foarte clară. Domnul Iohannis şi majoritatea care îl susţine avem tot dreptul moral şi democratic, instituţional şi politic, să mergem înainte cu această propunere", a spus preşedintele Senatului.

El a menţionat că în Birourile Permanente reunite va fi stabilit şi programul audierilor miniştrilor propuşi şi că acestea vor fi extrem de serioase.

"Vor fi audieri extrem de serioase şi pentru cei care sunt racolaţi din diverse zone, dar şi pentru vechii şi greii de neînlocuit lideri de la PDL", a spus Geoană, menţionând că se referă în principal la cei care "sunt piese de rezistenţă" ale "angrenajului Băsescu-Boc".

"Este clar că sunt puşi acolo în punctele cheie, la Interne, Finanţe, Transporturi. La bani şi influenţarea alegerilor au rămas aceleaşi personaje cel puţin dubioase din PDL", a spus Mircea Geoană. El a mai spus că Parlamentul îşi rezervă dreptul democratic de a-şi spune opinia cu privire la propunerile pentru "Guvernul Boc 3" în ansamblu.


Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a anunţat, vineri, că a transmis Parlamentului lista unui Guvern format din 14 ministere, din care fac parte 7 miniştri din Cabinetul actual, cât şi tehnocraţi, precum Bogdan Aurescu şi Mihai Şeitan.

×
Subiecte în articol: politic