x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: "Băsescu îşi sacrifică locotenenţii ca să aibă controlul asupra alegerilor"

Geoană: "Băsescu îşi sacrifică locotenenţii ca să aibă controlul asupra alegerilor"

06 Noi 2009   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, afirmă că soluţia propusă de şeful statului prin desemnarea lui Liviu Negoiţă ca premier este cea anticipată: "PD-L la butoanele alegerilor prezidenţiale", spunând că "Băsescu nu se sfieşte să îşi sacrifice locotenenţii" pentru "a păstra controlul" asupra alegerilor.



"Am asistat la ultimul gest politic al regimului Băsescu. Actualul preşedinte s-a discreditat definitiv în momentul în care, în mod deliberat, a anulat orice şansă de a avea un guvern stabil până la alegerile prezidenţiale. Consecinţa imediată a anunţului preşedintelui este amânarea tranşei pe care FMI ar fi dorit s-o acorde României în decembrie, pentru că este evident că în acest moment soluţia domnului Băsescu este cea pe care o anticipam: PDL la butoanele alegerilor prezidenţiale", a afirmat, astăzi, la Universitatea "Emanuel" din Oradea, liderul PSD, citat Mediafax.

El a adăugat că "este regretabil" că după Lucian Croitoru "este discreditat" şi primarul Liviu Negoiţă, care este "sacrificat" de Traian Băsescu "pe altarul interesului personal".

"Domnul Negoiţă este un om pe care îl stimez, este un primar bun, dar ca şi în cazul domnului Croitoru, domnul Băsescu nu se sfieşte să îşi sacrifice locotenenţii din dorinţa de a păstra controlul asupra alegerilor prezidenţiale", a afirmat Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă (PDL), pentru formarea Guvernului.

Liviu Negoiţă a declarat, la Cotroceni, că doreşte formarea unui guvern de coaliţie, iar negocierile vor începe vineri şi vor dura trei zile, astfel că lista noului cabinet va fi depusă luni la Parlament. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic