x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoana: E posibil ca Oprescu sa fie ofertat sa se retraga

Geoana: E posibil ca Oprescu sa fie ofertat sa se retraga

21 Oct 2009   •   00:00

Mircea Geoana sustine ca este posibil ca Sorin Oprescu sa fie ofertat de "cineva care ar avea un interes" pentru a se retrage din cursa prezidentiala. Declaratia acestuia vine in contextul in care consilierul sau, Cozmin Gusa, spunea recent ca Sorin Oprescu e pe punctul de a se retrage.



"Din cate il cunosc e un om foarte ambitios. Si un om orgolios in sensul bun. Nimeni nu ajunge politician si sa castige Primaria Capitalei fara sa ai o tara de orgoliu. De aceea cred ca astfel de oferte e posibil sa-i faca cate cineva... (...) Cine ar putea avea un interes. Daca exista vreun calcul undeva e un calcul dintr-un centru financiar puternic. Pentru ca altfel cum poti sa justifici?", a spus Mircea Geoana invitat la "Vorbe Grele".

Cu toate acestea, Mircea Geoana nu crede ca Sorin Oprescu se va retrage dar spune ca e posibil ca dupa turul I sa aiba "nevoie de o discutie politica serioasa cu primarul general".

"Indiferent ce s-a intamplat intre noi, eu unul n-am pornit nimic impotriva lui Sorin... a vrut sa candideze la sefia partidului, a pierdut la un scor important... Asa-i in tenis", a mai spus candidatul PSD la prezidentiale, precizand ca l-a incurajat pe Sorin Oprescu sa devina seful Organizatiei de la Bucuresti, cand Dan Ioan Popescu a plecat.

Mircea Geoana a comentat si felul in care si-a contruit Sorin Oprescu campania electorala pentru prezidentiale, spunand ca pozitia de independent il avantajeaza.

"...la modul cum l-am vazut ca-si construieste imaginea publica si o platforma un pic mai neutra, cred ca pozitia asta de independent si de om care e capabil sa discute in mai multe azimuturi politice, cred ca-l avantajeaza. Nu l-am simtit ca ar dori sa revina intr-un astfel de gest politic (n.r. - intoarcerea in PSD)", a spus liderul social democratilor.
ziare.com

×
Subiecte în articol: politic