x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană îi cheamă pe alegători la vot

Geoană îi cheamă pe alegători la vot

04 Dec 2009   •   00:00


Candidatul PSD, Mircea Geoană, a făcut apel către alegători să meargă mâine la vot, chiar dacă vor vota pentru Traian Băsescu.

Mircea Geoană şi-a încheiat campania electorală printr-un apel făcut ieri către alegători. "Mă votaţi pe mine sau împotriva mea, mergeţi la vot", a spus candidatul PSD, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul partidului. Geoană a pus că "încă cinci ani cu Traian Băsescu reprezintă un risc de neconceput pentru România", şi a promis că el va pune capăt instabilităţii şi crizei politice.


"AM FOST ASCULTAT, URMĂRIT, ÎNREGISTRAT"
El a mai spus că este convins că a fost în ultima perioadă ascultat şi urmărit, iar staff-ul său de campanie a fost monitorizat. "Am fost ascultat, urmărit, înregistrat, fotografiat, Dumnezeu ştie de cine, de structurile statului, de structuri parastatale. Staff-ul meu de campanie a fost monitorizat permanent", a afirmat el. Întrebat dacă ezitările în ceea ce priveşte clarificarea relaţiei cu Sorin Ovidiu Vântu l-au dezavantajat, Geoană a spus că a preferat să fie un om sincer. "Ar fi fost uşor să neg, dar nu îmi place să mint, pentru că nu am nimic de ascuns", a afirmat preşedintele PSD.

El a adăugat că a jurat cu mâna pe Biblie că nu are nici un fel de obligaţie faţă de Sorin Ovidiu Vântu, Dinu Patriciu şi Dan Voiculescu, pentru că este un om cinstit şi corect. Întrebat ce părere are de modul în care a jurat Traian Băsescu, Geoană a răspuns: "Nu ştiu. Ştiu doar că cineva care jură strâmb cu mâna pe Biblie şi cumva nu spune adevărul îl bate Dumnezeu".


DOUĂ MESAJE
De asemenea, Mircea Geoană a declarat într-un interviu acordat RRA, că în această campanie a lansat două mesaje, unul de unitate, iar celălalt legat de probleme economice, în timp ce Traian Băsescu, "un om care dezbină", a vorbit despre trecut, relatează Mediafax. "Eu am avut succes în această campanie şi sunt convins că voi avea succes până la sfârşit, pentru că am venit cu două mesaje extrem de simple. Un mesaj de unitate, pe care l-am transmis cu încredere. Lumea mă vede şi mă simte că sunt un om bun şi un om care încearcă să adune în jurul lui oameni care sunt competenţi. Al doilea mesaj extrem de clar legat de economie, de locuri de muncă, de agricultură, de relansare economică", a declarat Mircea Geoană. În opinia sa, Traian Băsescu a avut "o campanie legată mai degrabă de trecut decât de viitor şi nu a rostit în campanie nici măcar o dată «locuri de muncă»". "Domnul Băsescu este un om care mai degrabă dezbină decât uneşte, vorbeşte despre trecut. Eu sunt un om care uneşte oamenii şi vă vorbesc despre viitor", a apreciat Geoană.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009