x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană, despre o candidatură la prezidențiale: Voi lua o decizie după ce termin la NATO

Geoană, despre o candidatură la prezidențiale: Voi lua o decizie după ce termin la NATO

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   15:45
Geoană, despre o candidatură la prezidențiale: Voi lua o decizie după ce termin la NATO
Sursa foto: Hepta

Mircea Geoană spune, vineri, că va lua decizia dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2024 după ce își termină contractul la NATO. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea, joi, că „nu crede în ciorbe reîncălzite”.

„Eu sunt un om care deja este vaccinat cu politica românească și sunt un om mult mai circumspect față de ce înseamnă politică românească. Că am un interes imens față de România și față de bătălia pentru viitorul României în ceea ce scriu în carte este altceva. (...) Am toată libertatea să-mi fac datoria profesionist până în ultima zi de mandat la NATO. Așa este corect, așa este moral, așa este profesional. Nu fac niciun fel de derogare de la această regulă. După ce termin la NATO, ne mai întâlnim, mai discutăm”, spune Mircea Geoană la Europa FM.

El afirmă că are contract de trei ani, care a fost prelungit de două ori, iar decizia privind o eventuală candidatură la prezidențiale o va lua după încheierea mandatului la NATO.

„Mă oprește lumea pe stradă și mă întreabă dacă o să candidez și le spun sincer că nu știu, am o treabă de făcut. După ce termin acolo mai discutăm și vedem ce facem”, adaugă Geoană.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat posibila candidatură a lui Geoană la alegerile prezidențiale spunând că „nu crede în ciorbe reîncălzite”.

Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidențiale din 2009 în fața lui Traian Băsescu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană prezidenţiale