x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: "Stafiile regimului totalitar încă bântuie prin Europa"

Geoană: "Stafiile regimului totalitar încă bântuie prin Europa"

03 Dec 2009   •   00:00
Geoană: "Stafiile regimului totalitar încă bântuie prin Europa"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, la o conferinţă internaţională pe tema căderii comunismului, că stafiile regimului totalitar bântuie încă prin Europa, care nu este ferită de pericole la adresa democraţiei.



Geoană a spus că, deşi comunismul şi fascismul au murit, tentaţia totalitaristă încă nu a murit în regiunea noastră.

"Există astăzi încă tentaţii de demagogie şi de populism, şi pe stânga şi pe dreapta, şi trebuie să recunoaştem după douăzeci de ani că avem în continuare de luptat cu sechelele reflexelor totalitare, (...) că avem încă de modelat mentalităţi şi apteptări democratice în societăţile noastre", a afirmat preşedintele PSD, citat de Mediafax.

El a apreciat că acest pericol există şi la adresa Europei democratice, întrucât "stafiile regimului totalitar încă bântuie prin Europa".

Geoană a mai spus că ţările Uniunii Europene au o obligaţie faţă de ţările din Balcanii de vest şi din răsărit care încă "nu au descoperit complet democraţia de tip occidental".

"Nu putem să stăm insensibili la faptul că în Balcanii de vest sau în răsăritul nostru sunt încă cetăţeni europeni faţă de care avem cu toţii o obligaţie solemnă de a continua să îi ajutăm, să le oferim şansa de a respira şi de a trăi în libertate", a afirmat Geoană. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic