x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gerea şi Chiţoiu şi-au depus demisiile. Ponta, interimar la Finanţe, Niţă la Economie

Gerea şi Chiţoiu şi-au depus demisiile. Ponta, interimar la Finanţe, Niţă la Economie

19 Feb 2014   •   12:36
Gerea şi Chiţoiu şi-au depus demisiile. Ponta, interimar la Finanţe, Niţă la Economie

Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au înregistrat oficial demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, respectiv ministru al Economiei, la cabinetul lui Victor Ponta. Premierul va prelua postul de ministru interimar al Finanţelor, iar Constantin Niţă va fi ministru interimar la Economie.

"Primul-ministru al Guvernului, Victor Ponta, a discutat astăzi cu miniştrii demisionari Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi, în urma discuţiei, a luat act de demisiile celor doi. Pentru funcţionarea stabilă şi eficientă a Guvernului, primul-ministru a avut o convorbire cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. Acestuia i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniştri liberali pentru ministerele în discuţie, dar propunerea a fost respinsă de către preşedintele Crin Antonescu, care a motivat că nu doreşte să intre în contradicţie cu deciziile interne ale PNL.
Ulterior, primul-ministru Victor Ponta i-a solicitat preşedintelui Crin Antonescu să propună doi miniştri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanţelor Publice şi la Ministerul Economiei. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat şi în acest caz să facă vreo propunere din partea PNL. Pentru asigurarea funcţionării în condiţii normale a acestor ministere foarte importante, primul-ministru a formulat două propuneri pentru ocuparea interimară a acestor poziţii, pe care le va înainta spre aprobare Preşedintelui României.
Este vorba de preluarea, de către primul-ministru Victor Ponta, a conducerii interimare a Ministerului Finanţelor Publice şi, de către domnul Constantin Niţă, a conducerii interimare a Ministerului Economiei. Guvernul României consideră necesară evitarea cu responsabilitate a oricărei disfuncţionalităţi în actul de guvernare, evitarea transmiterii unui mesaj care să afecteze credibilitatea instituţiilor publice şi să genereze confuzii în mediul economic şi social", se arată într-un comunicat al Guvernului.

În urmă cu aproape două săptămâni, PNL a propus o serie de schimbări în posturile de ministru, respectiv Klaus Iohannis - vicepremier şi ministru de Interne (în locul lui Radu Stroe, demisonat în luna ianuarie), Teodor Atanasiu - ministru al Economiei (în locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolăescu - ministru de Finanţe (în locul lui Daniel Chiţoiu), Cristian Buşoi - ministru al Sănătăţii (în locul lui Eugen Nicolăescu, propus la Ministerul Finanţelor).

×