x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Legile justiției vor merge la promulgare! Revenim la normalitate

Gorghiu: Legile justiției vor merge la promulgare! Revenim la normalitate

09 Noi 2022   •   17:10
Gorghiu: Legile justiției vor merge la promulgare! Revenim la normalitate

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, spune, după ce judecătorii CCR au decis că legile justiției sunt constituționale și vor merge la promulgare, că acestea reprezintă „soluția corectă și firească, indiferent de cât zgomot de fond a fost”.

„Soluția corectă și firească, indiferent cât zgomot de fond a fost. Legile justiției corectate sunt constituționale. Ele vor merge la promulgare! Revenim la normalitate! Procedurile s-au desfășurat în coordonare cu Comisia Europeană, în cadrul MCV”, transmite Alina Gorghiu.

Ea afirmă că adoptarea legilor corectate era și un obiectiv PNRR.

„Politic s-a greșit mult. Au fost partide politice care au făcut din justiție terenul lor de joacă un timp, iar asta ne-a costat mult. Am trecut peste aceste momente. Astăzi vorbim de interese strategice ale României, pe termen lung. Obiectivele noastre de țară, în acest moment, sunt ridicarea MCV și aderarea la spațiul Schengen. Guvernul condus de Premierul PNL Nicolae Ionel Ciucă va continua demersurile în acest sens”, încheie Gorghiu.

Cele trei Legi ale Justiției sunt constituționale, a decis miercuri Curtea Constituțională a României. Judecătorii CCR au respins toate sesizările Opoziției și Avocatului Poporului.

Decizia de miercuri a Curții Constituționale de a respinge sesizările USR pe legile Justiției, în absența unui aviz al Comisiei de la Veneția, demonstrează că „CCR a ajuns un simplu instrument politic”, a afirmat Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu legile Justiţiei