x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grindeanu susține că PSD nu va intra în „circul” celor de la Putere. Ludovic Orban, amenințat cu excluderea din PNL

Grindeanu susține că PSD nu va intra în „circul” celor de la Putere. Ludovic Orban, amenințat cu excluderea din PNL

de Ion Alexandru    |    08 Sep 2021   •   10:19
Grindeanu susține că PSD nu va intra în „circul” celor de la Putere. Ludovic Orban, amenințat cu excluderea din PNL

De cealaltă parte, în Parlamentul României a continuat, și ieri, scena teatrală a moțiunii de cenzură depusă de USR-PLUS, împreună cu AUR. Ultimul act al acestei scenete, respectiv a patra încercare ca moțiunea să fie prezentată în Birourile Permanente Reunite, a eșuat lamentabil. Nu s-a întrunit cvorumul, iar cei acuzați de acest lucru sunt social-democrații, ai căror cei opt membri au absentat.  AUR acuză PSD de trădare și de blat cu Klaus Iohannis.

Ieri după-amiază, PSD a avut o nouă ședință a Biroului Politic Național, în care au avut loc schimburi dure de replici între conducerea reprezentată de Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, pe de o parte, și Paul Stănescu, alături de mai mulți lideri ai organizațiilor județene, pe de altă parte. Prima tabără susține că nu trebuie ca PSD să asigure cvorumul nici în Birourile Reunite, nici în Plen, deoarece ăsta ar fi jocul celor de la USR-PLUS. De cealaltă parte, a doua tabără este de părere că Guvernul Cîțu trebuie dat jos, indiferent cum.

Președintele executiv al PSD a explicat, după ședința partidului, poziția formațiunii în acest scandal. „Domnii de la USR, care, timp de patru ani, au stat de mânuță cu cei de la PNL și au dat capete în gură PSD, vor acum ca noi să le rezolvăm bătăliile dintre ei. Se ceartă Orban cu Cîțu, care să fie ales președintele partidului. Se ceartă Barna cu Cioloș, că și ei au congres. Se ceartă USR-PLUS cu Cîțu, dar spun că vor să guverneze în continuare cu PNL. Noi de ce să ne băgăm în circul ăsta? Să-l ajutăm pe Barna să revină la guvernare, ca, pe urmă, tot nouă să ne dea picioare în gură? Nu. Noi spunem că trebuie să plece toți. Și Cîțu, și Barna, și Cioloș. Singura ieșire din această criză rămân alegerile anticipate”, a conchis Sorin Grindeanu, nu înainte de a reitera faptul că, dacă moțiunea de cenzură a celor de la USR-PLUS și AUR va ajunge în plen, PSD o va vota.

×