x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul dă bani familiilor vulnerabile - majorările pensiilor și salariilor nu vor fi luate în calcul

Guvernul dă bani familiilor vulnerabile - majorările pensiilor și salariilor nu vor fi luate în calcul

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2024   •   11:25
Guvernul dă bani familiilor vulnerabile - majorările pensiilor și salariilor nu vor fi luate în calcul

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are, în primă lectură, un act normativ care prevede sprijinirea în continuare a familiilor vulnerabile să treacă iarna, iar majorările de pensii și salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestei forme de sprijin.

„Avem, în primă lectură, un act normativ foarte important. Trebuie să asigurăm în continuare persoanelor din categorii vulnerabile dreptul la ajutorul de încălzire și suplimentul pentru energie, pentru cât a rămas din sezonul rece. Astfel, majorările de pensii sau salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestor forme de sprijin”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici.

„Ar fi profund incorect să se ajungă la asemenea situații, mai ales în acest moment! Așadar, luăm această decizie de exceptare, fiindcă vorbim despre viața a circa 800.000 de familii ce beneficiază de aceste ajutoare”, a mai spus Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu majorari pensii