x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul se reuneşte luni în şedinţă. Analiza amendamentelor la proiectele pe care îşi va angaja răspunderea Executivul, pe ordinea de zi

Guvernul se reuneşte luni în şedinţă. Analiza amendamentelor la proiectele pe care îşi va angaja răspunderea Executivul, pe ordinea de zi

20 Dec 2019   •   18:50
Guvernul se reuneşte luni în şedinţă. Analiza amendamentelor la proiectele pe care îşi va angaja răspunderea Executivul, pe ordinea de zi

Guvernul se reuneşte luni în şedinţă pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la proiectele de lege pe care urmează asumarea răspunderii - bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările la OUG 114.

Şedinţa Parlamentului pentru angajarea răspunderii Guvernului pe aceste proiecte este programată la ora 16,00. Potrivit calendarului aprobat, parlamentarii vor putea depune amendamente la aceste proiecte până luni, la ora 10,00.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri AGERPRES de Guvern, în şedinţa de luni urmează să fie analizate amendamentele la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2020, la proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 şi la proiectul de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că a decis angajarea răspunderii Guvernului pe cele trei proiecte pentru atingerea obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul - acela de a oferi românilor, până la data de 31 decembrie, un buget de stat care să se bazeze pe realităţile economice.

„Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru trei proiecte - legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi legea de corectare a Ordonanţei de Urgenţă 114, care a provocat efecte devastatoare în economia românească. Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă şi indispensabilă pentru atingerea obiectivului fundamental pe care îl avem, şi anume acela de a reuşi până în data de 31 decembrie să oferim României şi românilor un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realităţile economice şi să ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme, fiecărei autorităţi locale, să ştie la ce să se aştepte pentru anul 2020 din partea legii bugetului de stat. De asemenea, este foarte importată adoptarea legii bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru ca fiecare părinte şi bunic să ştie clar la ce se poate aştepta din partea bugetului şi din partea Guvernului pe anul în curs”, a precizat Orban.

El a adăugat că este foarte dificil ca printr-o dezbatere normală în Parlament să poată fi finalizat bugetul în termenul pe care Guvernul l-a stabilit.

Orban a spus că Guvernul PNL este hotărât să îşi angajeze răspunderea pentru „corectarea tuturor dezechilibrelor economice provocate de politicile iresponsabile ale vechii guvernări”.

„Ordonanţa de urgenţă 114 se află la ora actuală în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Fiind o ordonanţă care a vizat aproape toate domeniile de activitate, ea trebuie să treacă prin fiecare comisie de specialitate din Cameră, iar posibilitatea efectivă a corectării prevederilor ei şi a reparării efectelor negative prin dezbaterea la nivelul Camerei Deputaţilor este egală aproape cu zero. Dacă noi, Guvernul, nu ne angajăm răspunderea să corectăm această ordonanţă, există riscul să rămână în vigoare foarte multe prevederi nocive. Mai mult, există riscul să se adauge şi alte prevederi nocive care să accentueze dezechilibrele”, a afirmat premierul.

* Pe ordinea de zi a şedinţei de luni se află şi alte acte normative: hotărârea privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019 al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, hotărârea privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019 al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu” din Constanţa şi hotărârea privind scoaterea unor imobile din inventarul centralizat al bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului, aflate în administrarea Aeroclubului României.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: guvern ludovic orban