x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul sesizează CCR privind implicarea preşedintelui în campania electorală. Cazul va fi judecat pe 21 mai

Guvernul sesizează CCR privind implicarea preşedintelui în campania electorală. Cazul va fi judecat pe 21 mai

06 Mai 2014   •   12:18
Guvernul sesizează CCR privind implicarea preşedintelui în campania electorală. Cazul va fi judecat pe 21 mai

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că Executivul va folosi în sesizarea către CCR privind implicarea preşedintelui în campania electorală şi o frază rostită de Emil Boc în 2004 când reclama implicarea fostului şef al statului Ion Iliescu în favoarea PSD.

"Prin această sesizare vreau să fie foarte clar, din punctul de vedere al Guvernului care organizează alegerile şi care răspunde de campania electorală, că preşedintele şi alte categorii de persoane care ocupă funcţii publice nu au voie să facă campanie electorală. Vreau să dau un citat în acest sens: . Aşa a spus domnul Emil Boc în 2004. Am încredere că, uneori, are opinii corecte domnul Emil Boc şi vom pune în sesizare şi acest citat din domnul Boc, jurist, fost prim-ministru", a spus Ponta, la începutul şedinţei săptămânale a Guvernului.

Premierul a amintit că, prin lege, sunt persoane care au drept de vot, dar nu pot face politică.

"Există categorii de persoane în România care au drept de vot, dar n-au voie să facă campanie electorală, începând cu judecătorii CCR. Nu cred că judecătorii CCR pot să vină la serviciu cu tricouri, cu un partid sau altul. La fel e valabil pentru ambasadori. Nu vreau să îmi închipui ambasadori făcând campanie electorală. şi-ar pierde locul de muncă imediat. Magistraţii, judecătorii şi procurorii n-au voie să facă campanie electorală. Nu înseamnă că nu votează, o să se ducă pe 25 mai să voteze. Prefecţi sau subprefecţi, i-aş elibera imediat din funcţie dacă ar face campanie electorală, militari la fel", a explicat Victor Ponta, care a anunţat că  sesizarea către CCR va fi transmisă în cursul zilei de marţi.

Preşedintele Traian Băsescu s-a fotografiat, săptămâna trecută, pe litoral, purtând un tricou cu PMP, alături de soţia sa, Maria, şi membri ai Partidului Mişcarea Populară, printre care şi deputatul Elena Udrea.

Seria de fotografii a apărut vineri, pe pagina de Facebook a Elenei Udrea. Traian Băsescu şi toţi cei care s-au fotografiat alături de el poartă tricouri PMP, pe bluza preşedintelui fiind scris mesajul "Vote for PMP", sub sigla partidului, un măr.

Curtea Constituţională a anunţat că va judeca acest caz pe 21 mai.

×