x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Igaş şi Falcă, după voturi în Hunedoara

Igaş şi Falcă, după voturi în Hunedoara

de Monalise Hihn    |    20 Mar 2011   •   13:01
Igaş şi Falcă, după voturi în Hunedoara

157215-.jpgAlegerile pentru funcţia de preşedinte al PDL Hunedoara i-au adus în judeţ pe ministrul Traian Igaş şi pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Agitaţia a început încă din data de 17 martie, ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Hunedoara. În acea zi, la ora 12, Tiberiu Iacob Ridzi a declarat pentru Jurnalul Naţional că intră în cursa electorală pentru şefia filialei: „Da, voi candida pentru funcţia de preşedinte al PDL Hunedoara, dar vă rog să nu spuneţi nimic până la ora 16”. Între timp, pedeliştii s-au aflat în şedinţe.

Cert este că după acele ore, Tiberiu Iacob Ridzi n-a mai răspuns la telefon până seara, când a declarat că s-a retras din cursă „din motive personale”. În schimb, subprefectul Dorin Gligor a anunţat că demisionează din acest post ca să poată candida pentru şefia PDL Hunedoara. Din acest motiv, termenul de depunere a candidaturilor a fost prelungit până vineri, 18 martie, la ora 16. În jurul orei 12, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a ajuns în judeţul Hunedoara, unde s-a întâlnit cu Dorin Gligor, cu deputatul Viorel Arion, preşedintele interimar al PDL Hunedoara, dar şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, peremistul Costel Avram.

De fapt, întâlnirea a avut loc în biroul celui din urmă. Acesta a declarat pe postul local de televiziune, Hunedoara TV, că „în niciun caz nu am discutat despre femei, ci despre treburi politice, cum ar fi pragul electoral de 3 la sută, care pe noi, cei de la PRM, ne avantajează”. Sigur că întâlnirea cea mai importantă a fost cu subprefectul Dorin Gligor, acesta şi Gheorghe Falcă fiind originari din municipiul Brad. Apoi, surse neoficiale spun că Falcă s-ar fi întâlnit cu primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, liberal de frunte, dar despre care se vorbeşte tot mai des că ar părăsi, la momentul oportun PNL, pentru a se înscrie în cursa electorală pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara din partea PDL. Câteva ore mai târziu, jurnaliştii de la Hunedoara TV l-au filmat pe Dorin Gligor aşteptând cuminte pe terasa unui fast-food preţ de vreo 30 de minute. Într-un final a apărut o coloană de câteva maşini. Dintr-una a coborât ministerul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş. Cei doi au intrat în fast-food, unde au stat cam 25 de minute.

Probabil că subprefectul i-a înaintat lui Igaş demisia sa din funcţie, iar ministrul, care şi-a luat bacalaureatul la 24 de ani, a avut nevoie de ceva mai mult timp să citească cele câteva rânduri. Lăsând gluma la o parte, este evident că atât Falcă, cât şi Igaş au venit în judeţul Hunedoara să se asigure că la Hunedoara va fi desemnat candidatul potrivit, care la congresul din mai să le dea asigurări că voturile din acest judeţ vor merge către Emil Boc, şi nu către Vasile Blaga, cum s-ar fi întâmplat, probabil, dacă Tiberiu Iacob Ridzi ar fi ajuns preşedinte de filială. De altfel, se pare că Ridzi va candida totuşi pentru un post de prim-vicepreşedinte, celălalt fiindu-i oferit deputatului Viorel Arion, cel care s-a remarcat prin sustragerea datelor pensionarilor de la Casa Judeţeană de Pensii şi Asigurări Sociale Hunedoara.

Alegerile pentru şefia PDL Hunedoara vor avea loc în data de 27 martie, la Casa de Cultură din Deva. Filiala judeţeană a PDL Hunedoara este condusă de la mijlocul anului trecut de un comitet de organizare şi desfăşurare a alegerilor, CODA, care este supervizat de către primarii municipiilor Arad şi Alba Iulia, Gheorghe Falcă şi Mircea Hava, şi deputatul Ioan Oltean, iar preşedinte interimar este deputatul Viorel Arion. Hunedoara se numără printre ultimele judeţe în care au loc alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri. În cursa electorală s-au înscris doi candidaţi. Este vorba despre city managerul Primăriei oraşului Petrila, Dorin Curtean, o persoană pe care nu o cunosc nici membrii de partid, şi Dorin Gligor, fost prefect şi subprefect al judeţului. În timpul mandatului său de prefect, Dorin Gligor a adormit în timpul slujbei de întronizare a episcopului Devei şi Hunedoarei, Gurie.


×