x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică IGPR a transmis Autorităţii Electorale Permanente o listă cu 470 persoane suspectate de vot multiplu

IGPR a transmis Autorităţii Electorale Permanente o listă cu 470 persoane suspectate de vot multiplu

27 Noi 2009   •   00:00

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a transmisAutorităţii Electorale Permanente (AEP), o listă cu 470 de persoane suspectate de vot multiplu la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2009.

Persoanele în cauză au fost identificate în cadrul filtrelor rutiere organizate de IGPR, pe 22 noiembrie, împreună cu Autoritatea Rutieră Română, dar şi ca urmare a activităţilor specifice efectuate în ziua votului de lucrători ai structurilor Ministerului Adiministraţiei şi Internelor, se arată într-un comunicat de vineri al IGPR.

În conformitate cu art 23, alin 5, din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, modificată şi completată de OUG 95/2009, IGPR a solicitat AEP să verifice copiile de pe listele electorale permanente şi tabelele utilizate în cadrul secţiilor de votare, pentru a descoperi cazurile în care o persoană a votat de mai multe ori la acelaşi tur de scrutin.

Cercetările continuă, iar în cazul în care vor rezulta indicii că şi alte persoane sunt suspectate de vot multiplu, datele acestora vor fi înaintate, de asemenea, AEP, pentru verificări.
Mediafax

×
Subiecte în articol: alegeri 2009