x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: Discuţia despre nume în ce priveşte şefia PSD e "vax", e o diversiune, mă lasă rece

Iliescu: Discuţia despre nume în ce priveşte şefia PSD e "vax", e o diversiune, mă lasă rece

18 Ian 2010   •   00:00
Iliescu: Discuţia despre nume în ce priveşte şefia PSD e "vax", e o diversiune, mă lasă rece

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, astăzi, că limitarea discuţiei privind şefia PSD la persoane este o "diversiune" şi că dezbaterea despre cine să fie şef - Popescu, Ionescu sau Dumitrescu - este "vax", fiind o chestiune care îl "lasă rece".



"Mie nu-mi place pasiunea asta a discuţiei asupra persoanelor. Nu suntem la acea fază acum. Acum suntem în faza unor abordări mult mai de fond, a unor analize serioase a ultimilor cinci ani, concluzii din alegeri, ce urmează, cum anume să aşezăm partidul, strategiile sale, situarea ideologică explicită, ca partid de stânga, social-democrat, alternativă la guvernarea actuală. În final o să rezulte şi echipa necesară capabilă să ducă aceste porbleme mai departe", a declarat Iliescu, citat de Mediafax. El a arătat că nu este interesat de persoane la acest moment.

"Acuma totul se învârte în jurul lui Popescu, Ionescu, Dumitrescu, care să fie şef. Asta e vax, asta este o chestiune absolut secundară. E important că un lider de partid, o echipă de lideri - este un lucru important, dar trebuie să fie rezultanta unei dezbateri de fond, de aşezare a partidului pe programe solide", a spus preşedintele de onoare al PSD.

El a precizat că fiecare Congres a adus mereu înnoiri, fiind un proces continuu de transmitere de ştafetă.

"Nu dai cu piciorul la cei dinainte, foloseşti experienţa celor dinainte, atragi oameni, ai un proces permanent de înnoire, e o chestie firească. Mie mi se pare o diversiune care nu slujeşte nimănui concentrarea discuţiei, limitarea ei pe persoane. Va fi Ionescu, Popescu sau Dumitrescu. Mă lasă rece chestia asta", a adăugat Iliescu.

El a mai spus că problema reintroducerii funcţiei de preşedinte executiv, în favoarea căreia s-a pronunţat Adrian Năstase, este una care trebuie tratată serios, nu "pe picior" sau cu superficialitate. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic