x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: “PSD nu este o structură cazonă”

Iliescu: “PSD nu este o structură cazonă”

de Lavinia Dimancea    |    11 Mai 2009   •   00:00

Ion Iliescu consideră nestatutară excluderea lui Mădălin Voicu din PSD. Liberalii îl invită pe deputat să se înscrie în PNL.



Preşedintele de onoare al social-democraţilor a contestat ieri în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) decizia de excludere al lui Mădălin Voicu, pusă în aplicare la Giurgiu de Marian Vanghelie, susţinând că un membru al Consiliului Naţional poate fi dat afară din partid doar prin votul acestui for. În plus, Iliescu a acuzat faptul că Mădălin Voicu nu a fost chemat la şedinţa de la Giurgiu, spunând că nici comuniştii nu excludeau membrii fără ca persoana să fie de faţă.

"Partidul nu este o structură de cazon. Nu este bine ca într-o structură de partid să introduci astfel de elemente de tensiune", ne-a declarat Iliescu. El a precizat că a ridicat problema excluderilor în BPN referindu-se nu numai la cazul deputatului Mădălin Voicu, ci atacând în principiu o chestiune care trebuie tratată cu atenţie.

"Nu ne slujeşte în an electoral să venim cu astfel de metode extreme", a adăugat preşedintele de onoare al social-democraţilor. Întrebat dacă s-a decis luarea unei măsuri în urma intervenţiei sale, Iliescu a arătat că nu s-a stabilit nimic concret şi că el a semnalat o situaţie.

Ieri, Mădălin Voicu a depus la comisia naţională de arbitraj contestaţia împotriva deciziei de excludere, el declarând că aşteaptă ca situaţia sa să se rezolve până la Consiliul Naţional programat pentru joi.

INVITAT ÎN PNL
În tot acest timp, Mădălin Voicu este invitat să se înscrie în alte partide. Prim-vicepreşedintele liberal Ludovic Orban l-a invitat, ieri, prin intermediul Q Magazine pe deputat să devină membru PNL. "Îl aştept cu braţele deschise pe Mădălin Voicu să intre în PNL. Este un om drag mie, care face notă discordantă cu criptocomuniştii din PSD.

Lui Mădălin nu îi stă bine cu Ion Iliescu lângă el. PNL îl aşteaptă cu dragă inimă pe Mădălin Voicu", a declarat Orban, precizând că, de ceva timp, fiul mai mic al deputatului este membru în cadrul filialei PNL Sector 1. Mădălin Voicu nu a zis da, dar a confirmat că, imediat după excluderea sa din PSD, a fost ofertat de toate partidele.

"De când s-a trâmbiţat excluderea mea, telefonul meu a sunat non-stop. Sincer vă spun, m-au sunat lideri din toate partidele pentru a pleca definitiv din PSD. Sunt un politician curtat", a explicat deputatul. El a adăugat însă că nu are de gând să plece aşa uşor din PSD, deşi vede că "Vanghelie continuă cu tot felul de glumiţe nestatutare" la adresa sa.

"Îl anunţ că, deşi am multe oferte, nu dau bir cu fugiţii din PSD. Aştept rezultatul contestaţiei pe care am depus-o. Sunt om de stânga şi rămân în PSD", a susţinut Voicu.

×
Subiecte în articol: politic psd voicu madalin madalin voicu