x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: PSD, PNL, UDMR îi vor recomanda lui Croitoru să-şi depună mandatul

Iliescu: PSD, PNL, UDMR îi vor recomanda lui Croitoru să-şi depună mandatul

19 Oct 2009   •   00:00
Iliescu: PSD, PNL, UDMR îi vor recomanda lui Croitoru să-şi depună mandatul

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat astăzi că PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor îi vor recomanda lui Lucian Croitoru, la întâlnirea de marţi, să-şi depună mandatul. Acest gest l-ar forţa pe Băsescu să-şi dezvăluie jocul, adică să propună un premier de la PD-L.



Întrebat ce poate face PSD pentru a "dejuca" planul lui Băsescu de a menţine Guvernul Boc până la alegeri, Iliescu a răspuns: "Ceea ce se face acum: să respingă această propunere şi ideea ca să se întâlnească toate partidele şi să-i spună omului în faţă că a intrat într-un joc care nu-i al lui, să-şi depună mandatul înapoi preşedintelui".

Iliescu a precizat că în acest fel şeful statului ar fi "forţat" să "îşi dezvăluie jocul până la capăt". "O să vină cu o propunere din partea PD-L pe care, bineînţeles, Parlamentul o respinge, deci trage de timp ca să îşi facă jocurile. Este deplorabil acest joc a unui şef de stat iresponsabil, el vorbeşte despre gravitatea, necesitatea găsirii unei soluţii şi respinge soluţia pertinentă care era cea mai firească", a mai spus Iliescu, completând că "s-ar putea până la urmă să-şi dea seama că nu are ce face".

În ceea ce priveşte menţinerea actualului cabinet până la alegeri, Iliescu a declarat că "ăsta a fost calculul de la început, cred că a fost calculul de la început ca să facă propuneri ca să fie respinsă de Parlament şi urmează jocul cunoscut, ca să prelungească boala până în alegeri şi să rămână Guvernul Boc să pregătească alegerile". "Ăsta a fost gândul iniţial al domnului Băsescu, restul e numai joc de picioare", a mai comentat Iliescu.

Liderul PSD Mircea Geoană a anunţat aseara că, în unanimitate, participanţii la întâlnirea cu primarul Klaus Johannis au decis să-i propună premierul desemnat Lucian Croitoru să aibă o întâlnire comună cu PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor marţi, la ora 14.00, la Parlament. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic