x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: "Spre deosebire de Băsescu, eu nu am avut nicio relaţie personală cu Hayssam"

Iliescu: "Spre deosebire de Băsescu, eu nu am avut nicio relaţie personală cu Hayssam"

17 Noi 2009   •   00:00
Iliescu: "Spre deosebire de Băsescu, eu nu am avut nicio relaţie personală cu Hayssam"
Sursa foto: /

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susţine, într-o postare pe blog, că declaraţiile "jignitoare" ale preşedintelui Traian Băsescu despre relaţia fostului şef al statului cu Omar Hayssam, "preluate şi de ciracii din PDL", sunt inacceptabile şi dovedesc un caracter "arţăgos şi primitiv".



"Afirmaţia repetată de Băsescu, că «Hayssam se plimba cu Iliescu în avion», preluată şi de ciracii săi din PDL că «Iliescu îl lua în avionul său pe Hayssam» este departe de adevăr, din următoarele motive: 1. Spre deosebire de Traian Băsescu, eu nu am avut nicio relaţie personală cu Hayssam. Nu a fost niciodată la mine în vreo audienţă; 2. Nu a existat «avion prezidenţial» , ci foloseam avioanele puse la dispoziţie, cu plată, de către societatea Romavia - uneori foloseam avioane TAROM; 3. Oamenii de afaceri sau grupurile de ziarişti nu făceau parte din delegaţiile oficiale, ci însoţeau, cu prilejul unor vizite, delegaţiile oficiale conduse de preşedinte; 4. Grupurile de oameni de afaceri erau propuse de Camera de Comerţ, respectiv de Asociaţiile patronale, în funcţie de interesele lor în ţările vizitate, platindu-şi toate cheltuielile. 5. Aceasta se făcea pe bază de reciprocitate: şefii respectivelor state ce vizitau România, la rândul lor erau însoţiţi de grupuri de oameni de afaceri. Cu acest prilej se organizau întâlniri, de regulă la Camera de Comerţ, unde erau uneori invitaţi şi şefii de state aflaţi în vizită, pentru a adresa mesaje oamenilor de afaceri", scrie Ion Iliescu pe blogul său.

El susţine că "referirile jignitoare ale lui Traian Băsescu sunt inacceptabile şi vădesc un caracter arţăgos, primitiv".

Ion Iliescu afirmă, de asemenea, că Traian Băsescu "nu a făcut asemenea acţiuni, utile şi necesare ţării", iar mandatul actualului preşedinte "a însemnat un puternic regres în planul promovării intereselor ţării pe plan extern", relatează Mediafax.

"Declaraţia preşedintelui Băsescu în legătură cu dezvăluirile din cartea «Prădarea României» , scrisă de scriitorul româno-american Victor Găetan împreună cu fostul procuror Ciprian Nastasiu, este o mostră de procedeu necinstit specific. La problemele ridicate în carte, se lansează în atacuri la adresa PSD, a lui Mircea Geoană şi bineînţeles a lui Ion Iliescu. O mai face şi pe moralul, apelând la ţinuta moderată în cadrul campaniei electorale, politizând de fapt un lucru la care trebuia să răspundă - la lucruri concrete cu răspunsuri concrete", mai scrie Ion Iliescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declrat, în repetate rânduri, că Omar Hayssam a fost un apropiat al lui Ion Iliescu, însoţind, în avionul cu care se deplasa şeful statului, delegaţiile româneşti în vizitele oficiale în străinătate.

Băsescu a declarat, luni, referindu-se la lansarea cărţii "Prădarea României" a lui Victor Gaetan, că îi sugerează lui Mircea Geoană să nu-şi mai folosească prietenii de familie pentru a-l ataca indirect pe actualul şef al statului. Preşedintele a mai spus că cei care fac "astfel" de atacuri în campanie şi încearcă să câştige alegerile în acest mod vor primi, la alegeri, factura pentru felul în care încearcă să-i mintă pe români, fiind, de fapt, "unii dintre beneficiarii bunei relaţii cu Omar Hayssam din perioada când Ion Iliescu era preşedinte". (V.A)

×
Subiecte în articol: basescu politic hayssam iliescu