x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilieşiu îi ameninţă pe liberali cu demisia

Ilieşiu îi ameninţă pe liberali cu demisia

20 Oct 2008   •   00:00

Sorin Ilieşiu, unul dintre autorii apelului pentru condamnarea comunismului, susţine, printr-un comunicat de presă, că va demisiona din PNL, al cărui membru este din 2001, dacă preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, nu va acţiona pentru adoptarea de Legislativ a Legii lustraţiei.

Într-o scrisoare apel adresată liderului PNL, Sorin Ilieşiu afirmă că va demisiona din partid astăzi în cazul în care Călin Popescu Tăriceanu nu acţionează pentru adoptarea lustraţiei anticomuniste prin ordonanţă de urgenţă sau hotărâre de guvern. Scrisoarea, după cum susţine Ilieşiu, a fost transmisă premierului prin intermediul consilierilor primului-ministru Marius Oprea şi Stejărel Olaru.

“În semn de protest pentru împiedicarea deliberată de către un lider PNL (propus de dvs. în fruntea Parlamentului) a adoptării lustraţiei anticomuniste, obiectiv prioritar al PNL, îmi voi prezenta demisia din partid luni, 20 octombrie, dacă până la ora 17:00 nu veţi opta public pentru una din următoarele trei variante: obligarea lui Bogdan Olteanu să pună la vot cu apel nominal Legea lustraţiei în cursul zilei de 20 oct., excluderea din PNL a lui Bogdan Olteanu în cursul zilei de 20 oct. a.c, în paralel cu propunerea înlocuirii lui imediate din fruntea Camerei Deputaţilor cu un liberal capabil să pună la vot cu apel nominal legea lustraţiei sau adoptarea imediată a legii lustraţiei în forma aprobată de Senat printr-o OUG sau printr-o Hotărâre de Guvern”, se arată în scrisoarea semnată de Ilieşiu şi transmisă premierului.

×
Subiecte în articol: politic