x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică INCIDENTE - Campania electorală ajunge la Poliţie

INCIDENTE - Campania electorală ajunge la Poliţie

10 Noi 2008   •   00:00

Din cauza neregulilor sau a pornirilor războinice ale susţinătorilor diferiţilor candidaţi, acţiunile de campanie electorală ajung să se încheie tot mai des în birourile Poliţiei.



Ultima plângere la poliţie îi aparţine liberalului Bogdan Olteanu, care a reclamat că pe Bulevardul Ion Mihalache două persoane aflate sub influenţa drogurilor răspândeau materiale calomnioase despre el. Cei doi distribuiau nişte cărţi poştale pe care erau tipărite fotografia lui Bogdan Olteanu, sloganul "Protecţie pentru minorităţile sexuale!" şi imaginea a două mâini bărbăteşti cu verighete. Oltea­nu a prezentat cărţile poştale într-o conferinţă de presă, spunând că nu au  legătură cu propria lui campanie şi că a sesizat Poliţia şi Biroul Electoral Central.

16 CERCETAŢI PENAL
Sâmbătă, în Parcul Moghioroş, a avut loc o cafteală electorală între două grupări PD-L şi PSD. Primii, susţinători PD-L, ceilalţi ai candidatului PSD Luminiţa Anghel. Motivul disputei: locul de desfăşurare a unei acţiuni electorale.

Luminiţa Anghel l-a acuzat pe primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş (PD-L) că i-a împiedicat, în baza unui ordin venit de la partid, acţiunea electorală, deşi avea toate aprobările de la Primărie. În urma incidentului, şi PD-L a cerut întrunirea Biroului Electoral Municipal, solicitând sancţionarea PSD, pentru că mai mulţi reprezentanţi ai acestui partid au "agresat membri ai PD-L, adresându-le injurii în repetate rânduri, făcând o atmosferă tensionată".

Biroul Electoral al Munici­piului Bucureşti a cerut Poliţiei, Jandar­me­riei şi Poliţiei Comunitare să ia toate măsurile pentru a nu mai avea loc incidente violente în timpul campaniei electorale.

Potrivit Poliţiei, peste 100 de ne­reguli, cele mai multe petrecute în me­diul rural, au fost constatate de poliţişti în prima săptămână de la începerea campaniei electorale, în urma cărora au fost date amenzi în valoare de aproximativ 70.000 de lei. În urma incidentelor de campanie, 16 persoane sunt cercetate penal, s-au înregistrat 111 contravenţii, iar amenzile au ajuns la suma de 67.600 lei.

×
Subiecte în articol: politic