x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    29 Sep 2007   •   00:00
SUSPENDARE - Marian Vanghelie, dat in judecată
Ionel Blănculescu a anunţat ieri că va ataca in instanţă, "ca nelegală şi vădit netemeinică", decizia PSD Bucureşti de suspendare a sa pe o perioadă de şase luni din partid, pe motiv că nu a desfăşurat activitate politică şi nu are achitată cotizaţia la zi. El a mai spus că va face plăngere penală impotriva liderului PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, pentru că l-a impiedicat să ocupe locul ce-i revenea in Senat prin demisia lui Dan Voiculescu, susţinănd că desemnarea lui Nicolae Mărăşescu este ilegală.


OLTEANU - Numiri fără influenţă politică
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a pledat ieri ca puterea judecătorească să iasă de sub tutela Executivului. Olteanu a subliniat că bugetul puterii judecătoreşti trebuie să fie administrat de CSM. Politicianul a arătat că limitele fiecărei puteri a statului trebuie să fie respectate, iar tentaţia oricărei alte puteri să se amestece in treburile justiţiei să fie evitată. Totodată, el a subliniat importanţa ca numirile magistraţilor să fie făcute de CSM, iar acestea să iasă din sfera politică.


PROMULGARE - Acces la "top secret" fără certificat
Preşedintele Traian Băsescu a promulgat completarea Legii privind protecţia informaţiilor clasificate, după ce Parlamentul a respins cererea Preşedinţiei de reexaminare şi modificare a articolului care prevede că demnitarii pot avea acces la informaţii clasificate fără certificat ORNISS. Demnitarii vor trece totuşi printr-o procedură de verificare internă a instituţiilor din care fac parte şi vor putea avea acces doar la informaţiile clasificate specifice domeniilor in care au atribuţii, numai după ce s-au angajat in scris că păstrează secretul informaţiei.


PROPUNERE PRM - Preoţii, scoşi de sub jurisdicţia CNSAS
PRM propune eliminarea unui articol din legea de funcţionare a CNSAS, astfel incăt Consiliul să nu aibă dreptul să verifice dacă preoţii au colaborat sau nu cu Securitatea. "CNSAS s-a transformat intr-o instituţie politică ce a recurs la chemarea la spovedanie a unor preoţi, a unor ierarhi, in special inaintea Sinodului de alegere a noului Patriarh. Nu se poate, cănd mai mulţi membri CNSAS nu s-au spovedit niciodată, iar doi dintre ei au fost turnători la Securitate", a declarat ieri senatorul PRM
Gheorghe Funar, adăugănd că de preoţi are grijă bunul Dumnezeu.

×
Subiecte în articol: politic