Liderul PD Emil Boc precizează că secretarii executivi ai formaţiunii democrate vor rămăne in funcţii pănă la alegerile interne din PDL, după ce secretarul executiv Elena Udrea (foto) anunţase că vor fi vicepreşedinţi ai noii formaţiuni şi cei cu funcţii de secretar executiv. "Cum o funcţie dobăndită prin vot nu poate fi transformată printr-o decizie administrativă, secretarii executivi ai Partidului Democrat care vor face parte din conducerea Partidului Democrat-Liberal işi vor păstra calitatea de secretar executiv pănă la următoarele alegeri interne din cadrul PDL", afirmă Boc.
LISABONA - Băsescu şi Tăriceanu, impreună
La invitaţia preşedintelui Băsescu, premierul Tăriceanu va merge măine in acelaşi avion cu şeful statului la Lisabona, unde are loc semnarea Tratatului de reformă al UE, au declarat surse politice. Ultima dată cănd premierul şi şeful statului s-au aflat in acelaşi avion a fost la reuniunea Consiliului European de vară din 2006. După semnarea tratatului, Băsescu şi Tăriceanu urmează să se deplaseze la Bruxelles la Consiliul European, care reuneşte şefi de stat sau de Guvern din statele membre UE.
COPII - Aviz favorabil pentru alocaţii mai mari
Deputatul PC Lia Ardelean a anunţat ieri că senatorii din comisia pentru muncă au hotărăt să intocmească raport favorabil proiectului conservatorilor privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 25 RON la 50 RON. Totodată, liderul deputaţilor PC, Bogdan Ciucă, a anunţat că PC rămăne consecvent in promovarea proiectelor sale cum ar fi reducerea TVA la alimentele de bază, majorarea punctului de pensie sau neimpozitarea profitului reinvestit. (C.V)
RAAPPS - Şeful statului, refuzat de aleşi
Deputaţii au decis ieri cu 135 de voturi "pentru", 53 "impotrivă" şi 18 abţineri să păstreze, in ciuda reexaminării cerute de preşedintele Traian Băsescu, articolul din proiectul de lege privind vănzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS, care prevede că imobilele pot fi văndute prin licitaţie, dar şi prin negociere directă. Şeful statului arătase in cererea de reexaminare că "licitaţia trebuie să rămănă singura metodă de instrăinare a bunurilor imobile respective, deoarece reprezintă o puternică garanţie anticorupţie". Camera Deputaţilor este for decizional la acest proiect. (C.V.)
Citește pe Antena3.ro