x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

21 Apr 2008   •   00:00

21 aprilie 2008



SONDAJ. Vasile Blaga şi PD-L sînt primele opţiuni de vot ale bucureştenilor pentru alegerile locale din iunie, conform unui sondaj de opinie realizat de Liga pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor politice împreună cu D&D Research şi publicat ieri. Locul doi este ocupat de Cristian Diaconescu (PSD) – cu 14,8% din intenţia de vot, urmat de Cozmin Guşă (PIN) – cu 13,4%, Ludovic Orban (PNL) – cu 9,8%, Codrin Ştefănescu (PC) – cu 1,3%, şi Aurelian Pavelescu (PNŢCD) – cu 2,9%. Sondajul a fost efectuat în perioada 11-18 aprilie şi are o marjă de eroare de 3,3%. (A. Nine)


REFUZ. După ce sîmbătă liberalul Călin Popescu Tăriceanu spunea că PNL nu exclude o nouă alianţă cu PD-L după alegeri dacă acest partid iese de sub tutela lui Băsescu, ieri a primit şi răspunsul. Emil Boc i-a transmis că PD-L nu va face nici o alianţă cu PNL atît timp cît PNL va fi condus de Tăriceanu şi aghiotanţii săi. "Trădătorii trebuie să ştie că trebuie să plătească preţul trădării. Au umilit PD atunci cînd am avut cele mai bune performanţe în Guvern, iar trădătorii din PNL au preferat să bată palma cu Năstase şi Iliescu şi să scoată PD de la guvernare şi să încerce demiterea din funcţie a preşedintelui României", a spus Boc.


LANSARE. Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban (foto) şi-a lansat ieri candidatura la Primăria Capitalei şi şi-a prezentat echipa pentru cele şase sectoare ale Bucureştiului. "Candidez pentru că sînt sensibil la problemele bucureştenilor şi m-am săturat de felul în care arată oraşul", a declarat Orban la lansarea organizată la Teatrul Naţional. Prezentîndu-şi echipa de candidaţi la sectoare, adică Andrei Chiliman la 1, Dragoş Dincă la 2, Teodora Bertzi la 3, Andrei Petrescu la 4, Cristian Banu la 5 şi Antonel Tănase la 6, Orban a promis să facă din Bucureşti "Viena Balcanilor". De la lansare a lipsit majoritatea liderilor liberali, inclusiv preşedintele PNL, C.P. Tăriceanu, şi şeful de campanie pentru alegerile locale Bogdan Olteanu, fiind prezenţi doar Norica Nicolai, Crin Antonescu şi Teodor Meleşcanu. (M.I. Apostol)

×
Subiecte în articol: politic pnl