x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

30 Sep 2008   •   00:00

30 septembrie 2008:PRM a depus ieri la Curtea de Apel Bucureşti cererea de preschimbare a termenului de judecată pe fond din noiembrie în luna octombrie.




Curtea de Apel

PRM a depus ieri la Curtea de Apel Bucureşti cererea de preschimbare a termenului de judecată pe fond din noiembrie în luna octombrie. Cererea vizează procesul în care acest partid cere anularea Hotărârii Guvernului de stabilire a colegiilor uninominale, a declarat vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş. El a mai precizat că PRM a depus, tot ieri, recursul la decizia de joi a Curţii de Apel, care a respins ca neîntemeiată cererea PRM de suspendare a Hotărârii de Guvern care delimitează colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare.


PD-L

Fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu va candida la Senat din partea PD-L. Crăciunescu va merge într-un colegiu uninominal din nordul judeţului Vâlcea, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale. Candidatura lui Ion Crăciunescu a fost validată de liderii democrat-liberali, numele său urmând a fi anunţat oficial însă în octombrie, o dată cu ceilalţi candidaţi ai partidului, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse PD-L.


Parlament

Deputaţii doresc să nu mai vină în Parlament de la mijlocul lunii octombrie, pentru a se pregăti pentru campania electorală. Ei îşi propun să dezbată, până la această dată, 233 de proiecte de lege, dintre care 32 se află în procedură de urgenţă. Întrebat cum vor putea deputaţii să dezbată 233 de proiecte de lege până în perioada 15-20 octombrie, în condiţiile în care au dezbateri în plen doar două zile pe săptămână, secretarul Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea,
a spus că în "istoria Parlamentului" au putut fi dezbătute şi 400 de proiecte de lege într-o săptămână, în legislatura din 2000-2004. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic