x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

17 Iul 2006   •   00:00
TARICEANU - Mai putini secretari de stat
Premierul Tariceanu (foto) a cerut ministrilor, in sedinta de miercuri a Guvernului, sa faca maximum trei propuneri, pana la sfarsitul lunii, in vederea reducerii posturilor de secretari de stat. Propunerea lui Tariceanu i-a nemultumit pe mai multi ministri, dupa ce Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a prezentat o informare in care se arata ca mai multe institutii guvernamentale intentioneaza sa faca noi angajari in structurile aflate in subordine.

EMIL BOC - Anticipatele, necesare in 2007
Alegerile anticipate sunt necesare in 2007 pentru a conferi o majoritate politica stabila, capabila sa conduca Romania, si nu una fluctuanta, asa cum este acum, a declarat presedintele PD, Emil Boc. "La Senat suntem la limita, avem 71 de voturi toata coalitia, pentru a trece legile organice. Suntem in imposibilitatea de a ne promova proiectele guvernamentale pe care le avem", a spus Boc la Consiliul de Coordonare Judetean al PD Cluj. Boc a sustinut ca alegerile anticipate reprezinta o solutie pentru consolidarea politica si pentru realizarea masurilor de integrare a Romaniei in UE.

COLABORARE - PIN s-ar apropia de PSD, si invers
Liderul PIN, Cozmin Gusa, a anuntat ieri ca partidul pe care il conduce ar putea colabora postelectoral cu "un PSD reformat" de noua generatie condusa de Mircea Geoana, de grupul de la Cluj, Victor Ponta sau Daciana Sarbu. "Daca PSD se reformeaza si dispar acei lideri santajabili, poate sa existe din secunda 2 o posibilitate de colaborare si un limbaj comun", a spus Gusa. El a exclus colaborarea cu cele patru partide ale Coalitiei de guvernamant, cu PRM sau cu PNG. La randul sau, senatorul PSD Vasile Dancu a precizat ca PIN se regaseste in planurile de colaborare ale PSD. (Dana Piciu)

PROPUNERE PNL - Protocolul Aliantei, prelungit dupa 2008
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, considera ca protocolul Aliantei PNL - PD ar trebui prelungit pentru obtinerea unui nou mandat. "Actualul protocol expira in 2008, inaintea alegerilor parlamentare. Cred ca ar trebui sa mergem impreuna in continuare pentru un nou mandat, pe care sa-l obtinem sau sa nu-l obtinem", a spus Bogdan Olteanu. El a mai spus ca "singura solutie politica pentru Romania este Alianta D.A.".

×
Subiecte în articol: politic