x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

15 Iul 2006   •   00:00
BLAGA - "Executivul are imagine proasta"
Ministrul InternelorVasile Blaga (foto) a recunoscut ieri la Oradea, ca Guvernul are o imagine proasta in perceptia opiniei publice. De vina pentru aceasta situatie ar fi chiar Executivul, cauzele ar fi "revenirea la deciziile luate la un moment dat", care au creat o doza de nesiguranta, precum si "discutiile dintre partide, pentru a-si justifica anumiti ministrii". In opinia lui Blaga, organizarea alegerilor anticipate in primavara lui 2007 sunt absolut necesare, in conditiile in care coalitia nu are nici un control asupra deciziilor din Senat. (Natalia Ivan)

SENATOR PD - "Guvernul s-ar putea retrage"
Senatorul PD Nicolae Neagu a acuzat ieri Guvernul ca este "neperformant". "Consider ca acest guvern, ceea ce a facut bine a facut bine. Avem o proiectie - 1 ianuarie 2007 - si e un lucru pozitiv. Dar nu a facut suficient si s-ar putea retrage", a spus Neagu. Pe de alta parte, el a pledat pentru trecerea la republica prezidentiala, astfel incat seful statului sa aiba parghii mai puternice. "Daca un guvern se dovedeste neperformant si nu indrazneste sa faca pasul de retragere, un presedinte ar trebui sa intervina", a aratat senatorul PD.

CERERE PRM - Dosarul lui Berceanu, redeschis
Deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu a anuntat ieri ca va cere redeschiderea dosarului lui Rau Berceanu, acuzat ca nu si-ar fi declarat actiunile detinute la o firma, dupa ce Pachetul instantei supreme a dispus neinceperea urmaririi penale. Vasilescu s-a aratat contrariata de rapiditatea cu care a fost solutionat cazul. "O sa fac o plangere impotriva procurorului Sorin Stanescu, care nu a mai asteptat sa depun noi dovezi la dosar. A preferat sa inchida dosarul in trei saptamani", a spus deputatul PRM.

LEONARD ORBAN - Noul Cod Fiscal, antieuropean
Secretarul de stat in Ministerul Integrarii Europene, Leonard Orban, a sugerat ieri ca noul Cod Fiscal incalca cerintele UE. El a aratat ca noul cod contine unele taxe care contravin acquisului comunitar, un exemplu concret fiind acela al taxelor mult prea mari impuse pentru masinile second-hand, din import. "Prevederile vor fi analizate de catre UE si daca se constata ca incalca acquisul comunitar vom fi nevoiti sa modificam legislatia fiscala. In caz contrar, vom suporta penalizari financiare extrem de dure", a avertizat Orban.

×
Subiecte în articol: politic