x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

28 Iun 2006   •   00:00
AMENZI COMPENSATE. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri proiectul de lege, apartinand conservatorului Petru Calian, care prevede regimul juridic al contraventiilor. Potrivit acestui proiect, care va merge la promulgare, persoanele care au de platit amenzi si nu au banii necesari sau bunuri care sa le poata fi executate silit pot presta, in compensare, la cerere, munca in folosul comunitatii. (D.P.)

POLUL SOCIAL. Liderul FD Petre Roman a declarat ieri ca PSD nu isi mai poate reconstrui credibilitatea ca partid de stanga si ca toate formatiunile care "sunt la varf" alcatuiesc un singur corp politic: partidul bogatilor. Roman a aratat ca alternativa "la ceea ce se intampla acum in politica" este sustinerea Polului Social, "care nu s-a lansat ca si constructie politica, sau nu s-a lansat inca". El a mai spus ca a identificat o "aroganta" a guvernantilor si o "batjocorire fara precedent" a oamenilor simpli de cei de la Putere.

ABILITARE. Camera Deputatilor a adoptat ieri cu 168 de voturi "pentru", 98 "impotriva" si cinci abtineri, proiectul de lege care abiliteaza Guvernul de a emite ordonante in perioada vacantei parlamentare. "PSD a votat impotriva, pentru ca si, de data aceasta, Guvernul Tariceanu sfideaza Parlamentul, utilizand in mod abuziv o procedura de legiferare prevazuta de Constitutie pentru situatii deosebite, urgente", a explicat deputatul PSD Valer Dorneanu, aratand ca multe dintre ordonantele pe care Guvernul va putea sa le emita nu au legatura cu procedura de urgenta sau cu integrarea europeana.

REVENIRE. Deputatul Eugen Bejinariu a revenit ieri in PSD, la aproape 3 luni dupa ce a demisionat din partid, in plin scandal Nastase. Bejinariu a explicat ca s-a intors in partidul condus de Mircea Geoana, pentru ca "marile proiecte nu pot fi facute decat in echipa, iar de unul singur nu ai sanse sa faci mare lucru". Deputatul a spus ca situatia in PSD "s-a mai indreptat" dupa plecarea sa si a precizat ca nu a discutat cu Geoana despre revenirea in partid, dar a vorbit cu Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc. (L.D.)

CURTEA DE CONTURI. Comisiile parlamentare de buget-finante au decis ieri, prin vot unanim, componenta noii conduceri a Curtii de Conturi. Presedinte al Curtii a fost validat Ovidiu Ispir, desemnat de PNL, care ii va lua locul lui Dan Drosu Saguna (PSD), iar vicepresedinti Dumitru Alamaie (PD) si Patru Rotaru (PSD). Propunerile vor fi supuse astazi votului in Parlament. (L.D.)

×
Subiecte în articol: politic psd