x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

22 Iun 2006   •   00:00

PARLAMENT - Premierul isi motiveaza absenta

Absenta premierului Tariceanu din Parlament luni seara, la prezentarea mesajului de catre presedintele Basescu, a fost explicata ieri de purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu, prin faptul ca primul-ministru a avut la momentul respectiv "intalniri si activitati foarte importante pentru activitatea Guvernului", fara a preciza concret care sunt acestea. (Aniela Nine)

DIACONESCU - PSD ar sustine un guvern minoritar

PSD ar fi dispus sa sustina un eventual guvern minoritar, dar exclusiv pentru finalizarea masurilor necesare integrarii europene si pentru pregatirea alegerilor anticipate, a declarat ieri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu. El a precizat ca, in cazul in care PC va decide duminica iesirea de la guvernare, PSD ar putea sustine un guvern minoritar PNL-PD-UDMR. Tot ieri, liderul partidului, Mircea Geoana, a declarat ca in scurt timp va fi format un guvern minoritar care va rezista pana la integrarea in UE.

REACTIE - PD nu renunta la Macovei

Democratii o sustin fara rezerve pe Monica Macovei in functia de ministru al Justitiei. "PD nu considera nici util, nici necesar gestul de a nominaliza un om politic in functia de ministru al Justitiei, desi, probabil, Partidul Conservator si-ar dori acest lucru", a reactionat ieri liderul PD, Emil Boc, la solicitarea conservatorului Sergiu Andon, adresata premierului, de demitere a ministrului Justitiei. Boc si-a exprimat speranta ca pozitia lui Andon nu va fi insusita si de PC.

COALITIE - Acord pe sesiuni extraordinare

Liderii coalitiei au decis aseara ca Parlamentul sa fie convocat in doua sesiuni extraordinare in aceasta vara, una la inceputul lunii iulie, iar cealalta in august, pentru ca cele 32 de legi necesare integrarii sa fie dezbatute si adoptate. Potrivit unor surse din coalitie, sedinta a fost tensionata din cauza Statutului minoritatilor, presedintele UDMR fiind printre primii care au parasit sedinta inainte ca aceasta sa se incheie. La iesire, presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a declarat ca Statutul va intra in plen saptamana viitoare si urmeaza ca pana atunci partidele din coalitie "sa se coordoneze". (A. N.)

DEPUTATI - 79 de amenzi pentru viteza excesiva

Din noiembrie 2005 si pana in prezent au fost primite la Camera Deputatilor 79 de adrese de la Serviciile Politiei Rutiere prin care se solicita comunicarea identitatii persoanei care a condus autoturismul, la o anumita ora si data. "Este vorba in special de radare. S-a decis ca fiecare amenda primita la Camera Deputatilor sa fie trimisa pe grupuri parlamentare, dupa care deputatul care are in utilizare masina, in afara de plata amenzii, sa indice si cine a condus acea masina", a explicat secretarul Camerei, Victor Ponta. (Lavinia Dimancea)

MOTIUNEA PSD - Caderea Guvernului, o conditie a aderarii

PSD critica, in motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu - Fapte si Minciuniì, modul in care actualul Cabinet gestioneaza problemele din agricultura, sanatate, finante, educatie si protectia mediului. "Incompetenta, mediocritatea, lipsa de responsabilitate si arivitia sunt caracteristicile unei guvernari care poate sa compromita viitorul european al milioanelor de romani", se arata in motiune. In opinia PSD, caderea Guvernului condus de Tariceanu si formarea rapida a unui alt Executiv nu este o piedica, ci o conditie necesara pentru aderarea cu succes la UE. Motiunea de cenzura va fi citita azi in plenul Parlamentului, urmand sa fie dezbatuta miercurea viitoare.

PC - "Nu putem vorbi de o sustinere"

"Nu putem vorbi acum despre sustinerea motiunii de cenzura a PSD de catre PC din moment ce conservatorii nu au luat inca o decizie in legatura cu ramanerea sau nu la guvernare. Putem sa iesim de la guvernare, dar sa nu votam motiunea de cenzura, exista mai multe variante de iesire de la guvernare", a declarat ieri purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, intrebat daca partidul va sustine motiunea PSD. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic psd