x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

25 Apr 2006   •   00:00
ECHIVALARE. Personalul militar din SRI, SIE, STS si SPP poate fi numit in functii civile echivalente numai daca nu a desfasurat activitati de politie politica, conform unei hotarari de Guvern, care reglementeaza echivalarea functiilor militare din aceste institutii cu cele civile. Masura e considerata necesara, deoarece Hotararea Consiliului de Ministri nr. 779/1961 nu asigura angajatilor acestor institutii publice dreptul de a se angaja pe o functie civila corespunzatoare studiilor absolvite si experientei dobandite.

PROMULGARE. Presedintele Traian Basescu a promulgat Statutul deputatilor si senatorilor, care prevede ca parlamentarii vor avea pensii de pana la 80% din ultimul salariu in functie de numarul de mandate si indemnizatii pentru cei care nu sunt realesi. Legea a fost retrimisa de doua ori Parlamentului, o data de seful statului si a doua oara ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale.

INTEGRARE. Reforma Justitiei din Romania ar fi trebuit sa inceapa mai demult, mai ales ca deficientele sistemului judiciar au fost semnalate in toate rapoartele intocmite de CE, a europarlamentarului german Markus Ferber aflat la Bucuresti. El a precizat ca, in ultimii doi ani, Romania a facut multe progrese: "Ne-am fi bucurat, insa, daca aceste eforturi s-ar fi facut mai devreme. S-ar fi evitat astfel discutiile mai putin placute din ultimul an".

×
Subiecte în articol: politic