x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

20 Apr 2006   •   00:00
LEGE ANTIMIGRATIE. Primarii, viceprimarii si consilierii locali si judeteni isi pierd mandatul daca demisioneaza din partidul pe listele caruia a candidat, au decis ieri deputatii, adoptand un proiect de modificare a Statutului alesilor locali, reexaminat la cererea Presedintiei. (L.D.)

LEGEA PARTIDELOR. Executivul a aprobat ieri modificarea Legii finantarii partidelor politice, care obliga partidele sa publice lista completa a surselor de finantare in Partea I a MO si pe internet si micsoreaza valoarea maxima a cotizatiei lunare platite de un membru la 12 salarii minime brute pe economie. (F.Z.)

OBLIGATII. Senatul a adoptat ieri un proiect de lege care prevede ca persoanelor incadrate la cabinetele demnitarilor sa li se aplice dispozitiile privind conflictul de interese si incompatibilitatile stabilite pentru functionarii publici. Initiatorii au explicat ca "persoanele care sunt incadrate la cabinetele demnitarilor pot influenta procesul de luare a deciziilor intr-o masura mai mare decat functionarii publici". (D.P.)

INTERDICTII LA C.A. Senatul a adoptat ieri un proiect de lege care interzice parlamentarilor sa faca parte din consiliile de administratie ale regiilor autonome, companiilor sau societatilor nationale. Proiectul elimina derogarile prevazute pentru alesi de legea in vigoare. (D.P.)

ADOPTARE TACITA. Trei proiecte de lege initiate de deputatul PC Daniela Popa ce modificau legile privind alegerile locale si parlamentare au fost adoptate tacit. Ele prevad alegerea parlamentarilor prin vot uninominal si pe lista, obligativitatea la vot si reprezentarea de drept a romanilor in consiliile locale din zonele in care sunt minoritari. (D.P)

×
Subiecte în articol: politic