x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

27 Iul 2005   •   00:00
FARA MOTIUNE.Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a anuntat ieri ca, in termenul prevazut de Constitutie, nu a fost depusa nici o motiune de cenzura la declaratia de politica generala pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, la data de 20 iulie, in fata Camerelor reunite. Astfel, declaratia de politica generala privind reconstructia Romaniei dupa inundatii, integrarea in Uniunea Europeana si reforma Justitiei a devenit obligatorie pentru Guvern, a precizat Nastase.

SUSTINERE. Liderul PD Emil Boc a declarat ieri ca Monica Macovei a fost invitata sa-si prezinte bilantul pe primele sase luni de mandat impreuna cu ministrii democrati, desi nu este membru PD si nu este subordonat politic acestui partid. Liderul PD a adaugat ca Monica Macovei "a fost si este sustinuta neconditionat in Guvern de Partidul Democrat".

SCUZA. Deputatul PSD Constantin Nita a precizat ieri ca evaluarea IPP, conform careia suma alocata cazarii sale pentru un an echivala practic cu plata a 492 de zile de cazare, are la baza o greseala a Secretariatului Camerei Deputatilor. Nita a precizat ca, in conformitate cu Regulamentul Camerei Deputatilor, in calitatea sa de membru al Biroului Permanent si de deputat din provincie, i s-a repartizat un apartament la Hotelul Bucuresti si ca IPP a impartit suma alocata cazarii sale pentru un an la pretul pe zi al unei camere, si nu al unui apartament. Mustrare. Fostul presedinte Ion Iliescu il sfatuieste pe succesorul sau, Traian Basescu, sa organizeze mai multe consultari cu partidele parlamentare. Iliescu a comentat, intr-un interviu acordat BBC, modul in care a fost rezolvata criza anticipatelor, spunand ca Basescu a adoptat tonul impaciuitor la intalnirea de la Cotroceni, pentru ca si-a dat seama ca greseste. Fostul sef al statului a mai spus ca, in contextul inundatiilor, organizarea de anticipate ar fi fost o decizie "lipsita de decenta".

×
Subiecte în articol: politic