x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    29 Iun 2007   •   00:00
MOŢIUNE RETRASĂ - Regrete pentru PD de la Olteanu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, regretă decizia de scoatere de pe ordinea de zi a moţiunii PD pe tema Agriculturii. "Regret ce s-a intămplat, chiar dacă moţiunea a fost la limita Constituţiei. Costul incălcării prevederilor legale şi constituţionale ar fi trebuit să fie asumat de iniţiatori. Consider că decizia Camerei Deputaţilor este una riscantă, pentru că poate periclita dreptul minorităţii de a folosi instrumentele de control democratic", a declarat ieri Olteanu.


CONSILIER DE STAT - Incă o demisie la Cotroceni
Consilierul de stat Dan Vuerich din cadrul Compartimentul Personal - Organizare şi-a inaintat in urmă cu aproximativ o lună demisia din Administraţia prezidenţială, "din motive personale", aceasta intrănd in vigoare ieri. Aceleaşi motive au fost invocate şi in trecut de Andrei Pleşu, Renate Weber, Valeria Dorneanu şi Adriana Săftoiu. Interesant este că Vuerich (66 de ani) nu a ales pensionarea, ci demisia. El lucrează la Preşedinţie din decembrie 2000, cănd preşedinte era Ion Iliescu, fiind unul dintre puţinii membri ai staff-ului prezidenţial din mandatul trecut care au rămas la Cotroceni şi in perioada Băsescu. (Oana Stancu)


AMĂNARE - GDS mai rămăne in sediu Â

Deputaţii au retrimis ieri la Comisia de invăţămănt cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu a proiectului privind respingerea OUG 105/2006, care prevede ca sediul GDS să rămănă in folosinţa organizaţiei. Solicitarea reprezentanţilor PSD de a fi retrimis proiectul la comisie a fost acceptată şi de cei ai PNL, PD şi UDMR. GDS a organizat săptămăna trecută un protest la sediul organizaţiei din Calea Victoriei, susţinănd menţinerea actualului sediu care riscă să fie dat Fundaţiei Naţionale pentru Tineret. (C.V.)


SENAT - Chiriaşii, păsuiţi incă doi ani
Chiriaşii din casele naţionalizate ale căror contracte au expirat sau expiră şi care nu au reuşit să negocieze cu proprietarii imobilelor noi contracte cu termene acceptabile şi in cuantumul de chirie stabilit de lege vor fi păsuiţi de la evacuare incă doi ani, a decis ieri Senatul. Iniţial, Senatul respinsese acest proiect de lege, dar, la insistenţele fostului preşedinte Ion Iliescu, proiectul a fost resupus la vot şi adoptat. Decizia finală o vor lua insă deputaţii. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic