x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    02 Iul 2007   •   00:00
PSD DĂMBOVIŢA - Solidari cu Năstase şi cu Iliescu
Conferinţa Organizaţiei Judeţene Dămboviţa a PSD a adoptat o Rezoluţie in care se solidarizează cu Ion Iliescu şi cu Adrian Năstase, precum şi cu deputatul Dumitru Ion, considerăndu-i "victime ale unor inscenări judiciare cu caracter de represalii politice". Pesediştii dămboviţeni conduşi de Ion Stan susţin că ţinta proceselor ce "le-au fost inscenate" celor trei "nu o constituie persoanele implicate, ci compromiterea PSD" şi il acuză pe preşedintele Băsescu că a transformat "părghiile de forţă ale statului de drept in instrumente pentru hărţuirea şi anihilarea adversarilor politici".


SONDAJ INSOMAR: 47% - PD 13% - PNL
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PD ar căştiga cu 47%, urmat de PSD - 18% şi PNL - 13%, după cum arată un sondaj INSOMAR dat publicităţii ieri. Pe locurile următoare s-ar clasa PRM şi PNG, la egalitate, cu 6%. UDMR ar obţine 4%, PLD - 3% şi PC - 1%. Sondajul a fost realizat in perioada 20-25 iunie, pe un eşantion de 1.330 de persoane şi are o marjă de eroare +/ - 2,7%. (Carmen Vintilă)


OFERTĂ - Tokes ar face pace cu UDMR
Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, candidat independent la Parlamentul European, a declarat că ar fi dispus la o discuţie cu UDMR pe tema realizării unei liste comune pentru PE, "de dragul comunităţii maghiare". "Ar fi o posibilitate teoretică de a realiza o listă comună cu UDMR, dar nu ştiu dacă juridic şi tehnic mai este posibil, atăt timp căt mi-am depus deja candidatura şi lista de semnături", a spus Tokes, adăugănd că o astfel de negociere nu s-ar face fără "anumite condiţii".


ATAC PD - Miniştri "gafeuri şi nepricepuţi"
Deputatul PD Daniel Buda consideră că Romănia merită la Justiţie şi la Externe miniştri mai buni decăt Tudor Chiuariu şi Adrian Cioroianu. "De căte gafe din partea lui Cioroianu mai este nevoie pentru ca acesta să plece de la Ministerul de Externe?", se intreabă Buda, apreciind că Romănia merită mai mult decăt un ministru care confundă statele lumii.
Despre Chiuariu, el susţine că prestaţia acestuia cu ocazia ultimului raport de ţară dovedeşte că este "pe căt de nepriceput, pe atăt de iresponsabil".

×
Subiecte în articol: politic