x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    06 Iul 2007   •   00:00
ACUZAŢII - Liberalii, urmăriţi la comanda lui Boc
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat ieri că liderul PD, Emil Boc, i-a ordonat şefului DNA, Daniel Morar, să-i supravegheze pe liderii centrali ai PNL. Căncescu, membru al conducerii centrale a PNL, a spus că-i sunt interceptate telefoanele de către DNA, iar pentru a se justifica această acţiune, i-a fost deschis artificial un dosar penal in legătură cu Compania APA Braşov, prin denunţătorul Liviu Comănici, arestat in urmă cu patru ani de Parchetul Braşov. (Libiu Mateescu)


Semnal nemţesc - Conflictul politic incetineşte reforma

Ministrul german de Externe, Frank Walter Steinmeier, a declarat ieri că reformele vor fi mai uşor de infăptuit in Bulgaria decăt in Romănia, din cauza conflictului existent intre preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu. Potrivit lui Steinmeier, rapoartele Comisiei Europene privind Romănia şi Bulgaria au creat guvernelor in cauză impresia că au fost prea aspru criticate. Comisia Europeană a incercat să realizeze un raport căt mai real şi să nu ascundă deficitele majore cum ar fi lupta impotriva corupţiei, a conchis Steinmeier.


PENSII - Tăriceanu se miră de critici
Premierul Tăriceanu i-a mai criticat o dată ieri pe cei care s-au declarat sceptici in legătură cu majorarea pensiilor. "Cei care se miră de aceste majorări nu cunosc realităţile economice. Am fost acuzat că prin majorarea pensiilor nu fac politică liberală. Tămpenie mai mare nu am auzit! Dar eu ca premier liberal ce să fac? Să nu măresc pensiile fiindcă este o măsură de stănga?!", s-a intrebat retoric premierul. El şi-a exprimat regretul că pensiile agricultorilor nu pot fi majorate acum cu peste 50%. (A.N.)


APRECIERE TESEDISTĂ - PSD, statut de partid-TVA
Vicepreşedintele TSD Cătălin Nechifor a declarat ieri că PSD trebuie să-şi depăşească statutul de partid TVA, care are 19% in sondaje, susţinănd că social-democraţii trebuie să comunice mai bine cu electoratul. "Ne-am săturat de acest statut de partid TVA. Avem 19% in sondaje, nici nu creştem, dar nici nu coborăm. Asta inseamnă că poporul aşteaptă de la noi un semn că suntem pregătiţi să venim la guvernare, să ne asumăm o politică social-democrată europeană şi să demonstrăm că nu vom repeta greşelile din trecut", a spus Nechifor. (Mădălina Comana)

×
Subiecte în articol: politic