x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    27 Iul 2007   •   00:00
PROPUNERE UDMR - Winkler, ministrul Comunicaţiilor
Iuliu Winkler a fost propus oficial ieri de UDMR pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor. Iuliu Winkler are nu numai pregătirea politică, ci şi specializarea necesară in domeniu, aceea de inginer in telecomunicaţii", a anunţat preşedintele UDMR, Marko Bela. Despre fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, Marko a reiterat că nu au existat "motive intemeiate" nici pentru suspendarea lui din funcţie, nici pentru urmărirea penală şi că el va rămăne in continuare numărul 1 pe lista pentru alegerile PE. (Aniela Nine)


CAZUL MARINESCU - Verdictul Comisiei de etică: excludere
Senatorul Marius Marinescu ar putea fi exclus luni din Partidul Democrat, afirmă surse din partid. Aceasta ar fi recomandarea Comisiei de etică şi litigii, care a fost sesizată pe cazul Marinescu de Biroul Permanent al PD. Senatorul a refuzat să se prezinte in faţa conducerii PD două săptămăni la rănd pentru a discuta despre ultima "abatare", participarea la un miting impotriva primarului Videanu in cazul Bordei. Lista acuzaţiilor este insă mai amplă, de la comportamentul acestuia in Parlament, voturi contrare deciziilor partidului pănă la apariţii televizate neconforme cu poziţia PD şi alte "insubordonări". Marinescu este suspectat totodată că şi-ar pregăti trecerea la PSD. (O. Stancu)


MELEŞCANU - Retragerea din Irak rămăne un obiectiv
Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat ieri că PNL va menţine in continuare ideea retragerii trupelor din teatrele de operaţiuni amplasate in zone indepărtate, cum ar fi Irakul. Este una dintre iniţiativele noastre şi in continuare considerăm că această temă a prezenţei trupelor militare in Irak trebuie să facă obiectul unei dezbateri publice", a spus el.


SESIZARE - Iliescu, din nou in vizorul CNSAS Reprezentanţii cătorva
ONG-uri au cerut ieri CNSAS verificarea fostului preşedinte Ion Iliescu in legătură cu o posibilă calitate de militar a acestuia. "Avănd in vedere că numeroşi militari i-au ascultat ordinele date in mod direct sau indirect in perioada infracţională decembrie ’89-iunie ’90, din prudenţă procesuală şi din raţiuni de ordine şi morală publică apreciem că se impune a fi verificat dacă nu cumva invinuitul Iliescu Ion avea/are calitate de militar", se precizează in solicitare.

×
Subiecte în articol: politic