x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

28 Iul 2007   •   00:00

INTERDICŢIE. PRM va iniţia modificarea Legii electorale, pentru interzicerea votului pe listele suplimentare şi pe listele speciale, după cum a anunţat ieri preşedintele partidului, C.V. Tudor. Potrivit acestuia, in cazul celor două tipuri de liste se comit cele mai multe fraude. "Fiecare cetăţean va vota numai in localitatea lui de domiciliu. N-are decăt să stea acasă in ziua votului, nu să umble bezmetic de la un capăt la altul al ţării", a spus Vadim. (C.V.)

SUSŢINERE. Preşedintele PSD Mureş, Ovidiu Natea, susţine revenirea lui Adrian Năstase in prim-planul PSD, considerăndu-l "un politician mai versat şi mai serios decăt mulţi", chiar şi decăt Mircea Geoană. Natea a apreciat ieri că fostul premier "s-ar putea să revină pe cel mai inalt scaun" din PSD şi a arătat că, deşi acesta a fost trimis in judecată, incă nu s-a pronunţat nici o sentinţă impotriva sa.

Â

BUGET. UDMR va face o analiză proprie a schiţei bugetului de stat pentru anul 2008, bazată pe priorităţi şi pe anumite echilibre regionale, a anunţat ieri Iuliu Winkler, secretar de stat in Ministerul pentru IMM. El a precizat că opinia tehnică a UDMR va fi formată pănă la 30 august, urmănd ca in septembrie grupul parlamentar al Uniunii să discute cu reprezentanţii celorlalte partide politice "pentru a vedea cum
priorităţile noastre politice se regăsesc in documentul privind legea bugetului".

AMÃ...NARE. Preşedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica (foto), a declarat ieri că, in cazul in care la alegerile pentru Parlamentul European PLD nu va obţine un scor electoral bun, discuţiile privind formarea polului de centru-dreapta s-ar putea prelungi. "Dacă la alegerile europene PLD va obţine un scor foarte bun, este mandatat de alegătorii de dreapta, liberali, să meargă mai departe să realizeze acest proiect al unificării de centru-dreapta, pentru că acest lucru va insemna că liberalii sunt reprezentaţi in noua arhitectură a dreptei", a spus Stoica.

×
Subiecte în articol: politic